Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksRoutekaart biedt meer duidelijkheid over mogelijke toekomstige maatregelen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Routekaart biedt meer duidelijkheid over mogelijke toekomstige maatregelen

Woensdag 14 oktober 2020
De Nederlandse overheid heeft een routekaart gepubliceerd met te nemen coronamaatregelen op bepaalde momenten. De routekaart laat zien welke zekere maatregelen gelden per risiconiveau en welke aanvullende maatregelen bestuurders zouden kunnen nemen. Daarnaast geldt dat voor alle niveaus de basisregels gelden.

"De overheid heeft zowel een routekaart voor het publiek als één voor bestuurders gepubliceerd. Voor ANVR reisbedrijven biedt de bestuurderskaart voor nu het meeste inzicht", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Zo zien we bij risiconiveau 3 (Ernstig) dat klanten in ieder geval wordt aangeraden de reisadviezen van Buitenlandse zaken op te volgen en wordt als te overwegen maatregel gepresenteerd dat er dringend wordt geadviseerd geen (jongeren-) groepsreizen te ondernemen. Vanaf risiconiveau 4 is een te overwegen maatregel dat een dringend advies wordt uitgevaardigd om niet-noodzakelijke reizen in binnen- en buitenland te vermijden".

"Ondanks dat dit meer inzicht biedt, is het nog wel volkomen onduidelijk of die maatregelen ook daadwerkelijk genomen gaan worden. Het is belangrijk dat de overheid daar snel duidelijkheid over geeft", zegt Radstake.