Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links‘Tourism for Good’

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
‘Tourism for Good’

Donderdag 15 oktober 2020
De Briste reisbrancheorganisatie ABTA heeft woensdag 14 oktober 2020, het boeiende rapport 'Tourism for Good: A roadmap for rebuilding travel and tourism' gepubliceerd. Zij beschrijft hoe de verwoestende impact van de wereldwijde pandemie de waarde van toerisme voor vakantiegangers, het Verenigd Koninkrijk en bestemmingen heeft aangetoond. In woord en beeld kun je de visie bekijken van ABTA.

In de presentatie wordt ingegaan op de mogelijkheden die zich nu voordoen om te komen tot een gezamenlijke actie, waarbij betere plekken worden gecreëerd voor bewoners én reizigers op de bestemmingen. Weliswaar wordt een perspectief geschetst vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar de dynamiek die het met zich meebrengt is soortgelijk voor Nederland. Er zijn veel leermomenten die ook op de Nederlandse reissector van toepassing zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

• De COVID-19-pandemie heeft een verwoestende impact gehad op de reissector; we kunnen en moeten een meer verantwoordelijke en veerkrachtige toeristensector opbouwen.

• Nieuwe cijfers laten zien dat meer dan de helft van de mensen (52%) van mening is dat de reisbranche op een 'groenere' manier open moet gaan, aangezien de bezorgdheid over de milieueffecten door reizen blijft toenemen.

• Uitgaand toerisme genereert aanzienlijke economische, werkgelegenheids- en sociale voordelen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld; gezamenlijke actie kan er dan ook voor zorgen dat uitdagingen worden aangepakt en dat de positieve impact van het reizen wordt gemaximaliseerd en invloed heeft op het globale welzijn.

• Het rapport dient als een strategisch kader voor lopende werkzaamheden op het gebied van 'verantwoord toerisme' met belangrijke belanghebbenden uit de reissector en de overheid.

Je kunt het uitgebreide rapport -hier bijgevoegd- lezen of kijken en luisteren naar het rapport op www.abta.com/tourismforgood.