Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPresentatie 'Innovatie in tijden van corona'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Presentatie 'Innovatie in tijden van corona'

Donderdag 15 oktober 2020
Op 14 oktober heeft Bas Hillebrand, hoogleraar 'Innovatie in toerisme' van Nyenrode Business Universiteit, een online workshop 'Innovatie in tijden van corona' gegeven. Samen met 20 deelnemers heeft hij gekeken naar hoe de reissector beter uit de crisis kan komen en hoe je in deze tijd kunt innoveren en van de coronacrisis een deugd kan maken. Heb je deze gemist of wil je 'm nogmaals bekijken?

Corona zorgt voor grote onzekerheid in de reissector en dat dreigt bij sommige bedrijven te leiden tot traagheid, inertie. Maar hoe maak je plannen voor een toekomst als je niet weet hoe die eruit gaat zien? Bas Hillebrand, gelieerd aan ANVR's  leerstoel 'Innovations in Tourism', benadert toerisme vanuit een eco-perspectief. Dus hoe hou je als reisonderneming voldoende rekening met de belangen van de verschillende stakeholders, zoals klanten, lokale gemeenschappen, overheden, pressiegroepen, etc. etc.

In bijgevoegde presentatie geeft hij inzichten in hoe je toerisme structureel kunt verbeteren en op nieuwe manieren kunt innoveren. Hij doet ook een oproep om een platform 're-inventing tourism' te starten met betrokken belanghebbenden.

Naast een discussie met de deelnemers over hoe je je kan aanpassen aan de nieuwe situatie geeft Bas Hillebrand het advies om als reissector samen op te trekken, van elkaar te leren. Maar ook hoe we als reissector zaken anders en beter kunnen aanpakken en toerisme kunnen herontdekken. Een aantal bedrijven heeft al aangegeven hierover gezamenlijk na te willen denken. Heb je ook interesse en wil je meedenken? Mail dan vóór 23 oktober naar Gerben Hardeman (ghardeman@anvr.nl) en meld je aan.