Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Mona Keijzer: met de nodige voorbehouden: we gaan de voucherbank voor de reisbranche doen.

Donderdag 29 oktober 2020
Staatssecretaris Keijzer heeft vanochtend in het programma "Goedenmorgen Nederland", aangegeven dat het kabinet, onder de nodige voorbehouden, van plan is met een voucherbank voor de reisbranche te komen.

De Staatssecretaris gaf aan dat niet alleen voor de horeca maar ook de reisbranche door de coronacrisis de situatie beroerd is.
Of de voucherbank een oplossing kan zijn merkt de Staatssecretaris op: "Jazeker, we zijn er naar aan het kijken, maar gaan er vanuit dat dat gaat lukken. Reisorganisaties hebben niet de honderden miljoenen (voor terugbetaling van de vouchers) liggen. Sommigen wel, sommigen niet. Wat we gaan doen,  is kijken wat je nou voor deze bedrijven, die het niet hebben liggen, kunnen betekenen. Ze zullen daar ook zelf een deel in moeten stoppen. We moeten toestemming krijgen van de Europese Commissie, want dit kan gezien worden als staatssteun".
Op de vraag , of dit er uit ziet als een pot geld om de vouchers te dekken, antwoordde ze; "Het geld is bedoeld om het geld aan de consument te betalen. Want dat is wat we gaan doen. Er zitten een heleboel haken en ogen aan. Niet elk bedrijf komt in aanmerking want je moet wel kredietwaardig zijn, levensvatbaar zijn, maar we gaan dat wel doen. Met deze voorbehouden, moet ik wel bijzeggen".