Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVoorlopig geen calamiteitendekkingsverzekering voor touroperators

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Voorlopig geen calamiteitendekkingsverzekering voor touroperators

Woensdag 4 november 2020
In maart hebben wij samen met Aon een Calamiteitendekking (incl. pandemieën) gepresenteerd exclusief voor de leden van de ANVR. De verzekering zou de eigen schade afdekken voor touroperators bij annulering van reizen als gevolg van calamiteiten.

​Klik hier voor het ANVR bericht van 4 maart 2020.
Uiteraard is er een Calamiteitenfonds, maar daarnaast zijn er nog vele andere schades op grond waarvan reizen door organisatoren geannuleerd moeten worden maar waarvoor het Calamiteitenfonds geen dekking biedt.
Door de verzekeraar uit Japan werd de verzekering gelet op de snelle ontwikkeling van Covid in maart 2020 acuut gestopt, maar in de afgelopen maanden is verder gesproken over deze verzekering (maar dan zonder dekking voor Covid). Echter de verzekeraar heeft nu definitief besloten niet verder te gaan met deze verzekering, mede door de grote verliezen die men door Covid hierop heeft gelopen in andere landen.
Door Aon wordt nu gesproken met andere verzekeraars. De eerste berichten geven aan dat dit zeker niet kansloos is. Het betekent echter dat op korte termijn er geen calamiteitendekkingsverzekering aan de leden kan worden aangeboden.