Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTransavia verlengt coulancebeleid tot en met 31 maart

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Transavia verlengt coulancebeleid tot en met 31 maart

Dinsdag 17 november 2020
Sinds half oktober voert Transavia een meer flexibel beleid wat betreft boekingen. In het coulancebeleid was aangegeven dat uiterlijk medio november zou worden aangegeven of het beleid zou worden verlengd. Voor de diverse boekingsmogelijkheden zijn inderdaad inmiddels door Transavia de gestelde termijnen verlengd. Zij komt hierbij tegemoet aan het dringende verzoek van ANVR organisatoren. In het document bij dit ANVR bericht treft je in detail de regels aan.

​Als bekend hanteert Transavia voor vluchten met vertrek vanaf zaterdag 17 oktober een tijdelijk coulancebeleid voor partners die stoelen hebben op vluchten, waar de bestemming code oranje is en Transavia de vlucht uitvoert, mits die stoelen door de partner als pakketreis zijn verkocht en de partner verplicht is de pakketreisprijs te restitueren aan de consument. In het ANVR bericht van 17 oktober hebben wij u hier nader over geïnformeerd.  Transavia komt hiermee reisorganisatoren tegemoet die enerzijds verplicht zijn conform de Wet op de  pakketreizen  hun klanten moeten  te restitueren en anderzijds bij Transavia een non-refundable ticket hebben afgenomen. 

Dit coulancebeleid geldt alleen voor groepsboekingen gemaakt via de groepenafdeling en boekingen die via de partner-kanalen "API" en "partner portal" zijn geboekt. Verder kan een organisator alleen een beroep doen op dit coulancebeleid als aan de voorwaarden wordt voldaan. 

Per betaalmethode en kanaal hanteert Transavia een verschillend coulancebeleid omdat het voor Transavia niet maakbaar is overal hetzelfde beleid toe te passen. Het beleid waarop beroep kan worden gedaan per betaalmethode en kanaal wordt in de bijgaande mailing  
Transavia benadrukt dat zij dit coulancebeleid onverplicht aanbiedt. Er kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden en Transavia behoudt zich het recht voor het coulancebeleid te allen tijde met onmiddellijk ingang stop te zetten, verzoeken om toepassing van het coulancebeleid om haar moverende redenen af te wijzen, dan wel de voorwaarden van het beleid aan te passen. 

Let er op dat de verzoeken compleet worden aangeleverd: de vluchtdatum in het onderwerp vermelden en de noodzakelijke gegevens in de email: PNR en (bij omboeken) de complete gegevens van de nieuwe vlucht en passagiers.

Transavia komt met dit beleid tegemoet aan de wens van ANVR en reisorganisatoren voor extra coulance in deze moeilijke tijd waar we met de gehele reisbranche in terecht zijn gekomen. ​

Klik hier voor het bericht.