Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksDouaneregels wijzigen per 1 januari 2021 bij terugkeer uit Verenigd Koninkrijk

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Douaneregels wijzigen per 1 januari 2021 bij terugkeer uit Verenigd Koninkrijk

Woensdag 18 november 2020
Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Hoewel reizen momenteel wordt afgeraden, informeert de Nederlandse Douane reizigers wel over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit het VK. Echter, uit een recente peiling onder reizigers die affiniteit hebben met het VK blijkt dat er nog veel onwetendheid is over de gewijzigde regels.

  1. Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
  2. Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
  3. Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
  4. Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
  5. Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.
  6. Reis je met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021. Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.

Kortom: Bereid je ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl en/of download de Douane Reizen App. Check voor de heenreis ook de douaneregels van het VK op gov.uk/transition.

Voor antwoorden op de meest gestelde vragen, klik hier voor de regels van de Nederlandse Douane.