Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR zoekt nieuwe bestuurder per januari 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR zoekt nieuwe bestuurder per januari 2021

Donderdag 19 november 2020
Na het vertrek van Don Kaspers als bestuurder van de ANVR in juli 2020 is er ruimte een nieuwe bestuurder te benoemen. Voor de Algemene Ledenvergadering van januari 2021 staat deze benoeming van een nieuw bestuurslid geagendeerd. Conform de statuten kan elk lid een (tegen-) kandidaat stellen.

"Normaal gesproken is het zo dat als er een vacature bestaat, het bestuur van de ANVR op zoek gaat naar een kandidaat en deze voordraagt ter benoeming aan de Algemene Ledenvergadering van de ANVR. Dat is geregeld in art. 6 lid 3 van de ANVR statuten. Vervolgens is het zo dat elk lid van de vereniging tot één week voor de ledenvergadering schriftelijk een tegenkandidaat kan stellen (art. 6 lid 4)", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.  "Deze keer willen we het proces een beetje anders aanpakken en nog transparanter maken. Gelet op de huidige samenstelling van het bestuur vinden we dat het goed zou zijn als een hands-on directeur/eigenaar van een (mkb) ANVR-onderneming het bestuur zou komen versterken. We kijken dus niet als eerste naar bloedgroepen. Bij voorkeur hebben bestuursleden de kwalificatie van statutair bestuurder bij één van de leden of ledensamenwerkingsverbanden".  

"Wat we deze keer anders doen is dat wij als bestuur nu niet op zoek gaan naar een kandidaat, maar dat vanaf nu geïnteresseerden – ook als zij niet helemaal voldoen aan bovenstaande criteria – zich kunnen melden bij mij als voorzitter. Het bestuur kiest uit deze kandidaten en komt vervolgens in december tot een voordracht van één kandidaat. Daarna geldt weer dat elk lid een tegenkandidaat kan stellen tot één week voor de ledenvergadering. Dat geldt dan dus ook voor diegene die al interesse heeft getoond, maar niet is voorgedragen door het bestuur. Op de ledenvergadering nemen de leden dan het uiteindelijke besluit", aldus Frank Oostdam.