Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksKom woensdag 9 januari naar Finale Beste Reisidee 2019

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Kom woensdag 9 januari naar Finale Beste Reisidee 2019

Maandag 7 januari 2019
Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs op woensdag 9 januari strijden de innovatieve startups Airtrotter, MapsUntold en FlyGRN in de finale om wie er met de titel, eer en prijs van het Beste Reisidee van 2019 vandoor gaat. Kom ook naar deze spannende finale.

Met je vakkaart voor de Vakantiebeurs ben je van harte welkom in de zaal Expedition van het Supernova.

De finale van het beste Reisidee vindt tijdens de Vakantiebeurs plaats bij Jaarbeurs in Utrecht in de Supernova.. Supernova bevindt zich boven de hallen van de Jaarbeurs. Je  kunt met de roltrappen boven de vijver naar boven. Plan hier je route.

Over de finalisten

FlyGRN is een metazoekmachine die een deel van de verdiende commissie gebruikt om CO2-uitstoot te compenseren. Oprichter Jelle Bekirovic wil zo de schadelijke impact van reizen op het milieu beperken. De zoekmachine geeft in de resultaten dan ook precies aan hoeveel CO2 de vlucht veroorzaakt, hoeveel daarvan door FlyGRN wordt gecompenseerd en of er milieuvriendelijkere alternatieven zijn, zoals de trein. 

Airtrotter is een planning tool voor rondreizen waar ook een sociale component aan zit. Oprichter Stefan Dammers bedacht het concept toen hij zelf een reis naar Japan wilde plannen en daarvoor tal van websites nodig had. Reizigers kunnen helemaal zelf een reis samenstellen of er een 'kopiëren' van anderen die hun trip op de site delen. Dammers is van plan om deze voorbeeldreizigers in de toekomst te belonen wanneer hun reis wordt geboekt. 

Maps Untold is een platform waar reizigers persoonlijk advies krijgen over welke bestemming en activiteiten het beste bij hen passen. Met behulp van kunstmatige intelligentie leert het systeem de reiziger zelf beter kennen door diens clickgedrag. Daarnaast worden de voorkeuren van vergelijkbare reizigers meegenomen in het uiteindelijke advies over vlucht, hotel en excursies. Maps Untold is bedacht door drie studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Gaby Gomes Branco, Dennis van Ravenstein en Max Adaloudis. Het zal om te beginnen worden aangeboden als een tool voor kleinere reisbureaus, waarmee nu tests worden gedaan, gevolgd door een consumentenapp.

Jury
De jury bestaat uit Louis Frankenhuis, Jolanda Degen en Steven van der Heijden.

Initiatiefnemers
De wedstrijd is een initiatief van ANVR's Travel Tomorrow, de Vakantiebeurs, Travel Impact Lab en Emerce.