Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTijd om toepassing juiste voorwaarden te checken?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Tijd om toepassing juiste voorwaarden te checken?

Maandag 30 november 2020
Er kan nu vrijwel geen reis worden geboekt door alle restricties. We blijven hoop houden dat deze situatie binnen afzienbare tijd verbetert. Daar zetten we ons als ANVR vol voor in. Wellicht is deze rustige tijd een gelegenheid om eens kritisch te kijken naar het boekingsproces en de informatievoorziening daaromheen aan de reiziger. We krijgen signalen dat dit nog niet bij alle ANVR-leden even goed op orde is. Zoals bekend is dat wel een vereiste die voortvloeit uit wet- en regelgeving en verankerd is in de ANVR-reizigersvoorwaarden en huishoudelijk regelement met gedragscode. Hierbij enige toelichting waar je aan moet voldaan op het gebied van voorwaarden.

In de ANVR gedragscode staat het volgende:

" Eerlijke voorwaarden

Als organisator van reizen voor consumenten (niet zakelijke reizigers) hanteren wij de actuele ANVR-reizigersvoorwaarden (de paragraaf ANVR reisvoorwaarden). ANVR-autoverhuurders hanteren de ANVR Reisvoorwaarden. Voor overige boekingen hanteren wij de ANVR-boekingsvoorwaarden, eventueel aangevuld met de GRA-voorwaarden. Wij mogen alleen aanvullende en van de ANVR reizigersvoorwaarden afwijkende voorwaarden hanteren wanneer deze  gunstiger zijn voor de reiziger (klant).
Voor zakelijke boekingen hanteren wij de ANVR reizigersvoorwaarden tenzij met de klant een raamovereenkomst is gesloten."


Helder verhaal zou je zeggen, maar helaas komen we nog afwijkingen tegen waar je als reisondernemer op afgerekend kan worden. Zowel jij als reisprofessional als de reiziger is er bij gebaat dat een en ander klopt. Neem even de tijd om te checken of je een en ander op orde hebt.

Actuele ANVR-voorwaarden, gebruik de vaste links!
Op het ledendeel van www.anvr.nl – MIJN ANVR (achter inlog) – vind je bij het onderwerp 'Voorwaarden' het 'uitvoeringsadvies ter beschikking stellen van ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige voorwaarden' met daarnaast 'adviesteksten ter bevestiging van boekingen'.
Hierin staat duidelijk beschreven hoe je gebruik makend van ANVR-tools kunt voldoen aan de regelgeving. Als je gebruik maakt van vaste links zoals www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf, verwijs je altijd naar de actuele voorwaarden. Er is ook een vaste link beschikbaar naar de Engelse, Duitse en Franse versie, die we op 1 januari 2021 zullen actualiseren.

Aanvullende Bedrijfsvoorwaarden en vervoersvoorwaarden
Zorg dat je daarnaast de bedrijfseigen aanvullende voorwaarden tijdig vóór boeking verstrekt tezamen met eventuele voorwaarden van leveranciers zoals vervoersvoorwaarden. Voor deze laatste is ook een pagina als tool beschikbaar: www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden, waarop naast vervoersvoorwaarden tevens informatie over bagage (- kosten) beschikbaar zijn per vervoerder.
De eigen algemene voorwaarden van organisatoren kunnen worden aangemeld voor de pagina www.anvr.nl/touroperatorvoorwaarden, wat vooral handig is bij bemiddeling door reisagenten. Deze links zijn tevens verwerkt in de adviesteksten welke ook beschikbaar zijn in Engels, Frans en Duits.

Als laatste graag ook aandacht voor de 'Verplichte teksten' die in publicaties (reisgidsen en websites) moeten worden meegenomen. Dit betreft naast ANVR-,  teksten van o.a. SGR en Calamiteitenfonds. Deze zijn nog niet ge-update voor 2021. Zodra dit is gebeurd melden we dit via ANVR-Nieuws. Voor dit jaar kun je in ieder geval checken of op dit moment de juiste teksten worden vermeld.

Zakelijke voorwaarden
Uitleg over de actuele ANVR Zakelijke voorwaarden vind je uitgebreid op deze pagina.
Deze voorwaarden kunnen alleen toegepast als met de opdrachtgever een zgn. raamovereenkomst is gesloten. Sinds 1 juli 2018 vallen zakelijke reizigers zonder raamovereenkomst onder de ANVR Reizigersvoorwaarden.   

Als je vragen hebt stel deze dan via ledeninfo@anvr.nl. We helpen je graag.