Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGebruik december 2020 om je goed voor te bereiden op nieuwe cao bepalingen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Gebruik december 2020 om je goed voor te bereiden op nieuwe cao bepalingen

Donderdag 3 december 2020
Sinds 24 november jl. geldt de nieuwe arbeidsvoorwaarden-cao voor de reisbranche. De cao werkt met terugwerkende kracht sinds september 2019 en heeft een looptijd tot 30 juni 2021. Voor een aantal bepalingen geldt dat deze ingaan per 1 januari 2021.

"We hebben vorige week al gemeld dat we 4 nieuwe cao's hebben afgesloten, waaronder een geheel gemoderniseerde arbeidsvoorwaarden-cao. Een deel van de nieuwe cao gaat pas in op 1 januari a.s.. het is dus belangrijk om aan de slag te gaan met de wijzigingen die daaruit voortkomen", zegt Frank Radstake, namens ANVR onderhandelaar bij de cao's. "Vanaf begin volgend jaar geldt een nieuwe systematiek en nieuwe bedragen voor de bereikbaarheidsdienst. Er wordt niet langer per dienst betaald, maar per uur waaruit de dienst bestaat. Daarnaast hebben we de toeslagen voor bijzondere uren gesimplificeerd. Het is belangrijk om te kijken met je salarisadministrateur hoe die wijzigingen moeten worden doorgevoerd. En tot slot: als je werkt met reisleiders of reisbegeleiders, dan gaat de wijze van belonen op de schop per 2021. Veel ANVR-touroperators hadden dat al op orde, maar zo niet: goed om er nu mee aan de slag te gaan om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe jaar".

Op 10 december aanstaande organiseert de ANVR van 16.00-17.00 uur een webinar over de nieuwe cao's voor werkgevers. Aanmelden kan via de agenda​​. Medio januari organiseert Reiswerk een webinar voor werknemers over het onderwerp. Meer informatie daarover volgt later.