Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe steunmaatregelen kabinet voor zwaarst getroffen sectoren

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe steunmaatregelen kabinet voor zwaarst getroffen sectoren

Woensdag 9 december 2020
Het kabinet komt met extra steunmaatregelen voor de zwaarst getroffen sectoren. De reisbranche is daarbij één van de sectoren welke in aanmerking kan komen voor deze generieke maatregelen. Nieuw is dat het kabinet voor kleine zelfstandigen met een aparte regeling komt voor tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten. Daarmee wordt gehoor gegeven aan oproepen van onder meer de ANVR voor specifiek deze groep ondernemers. Daarnaast vermeldt het kabinet de komst van een voucherkredietfaciliteit voor de reisbranche.

NOW en TVL
De NOW blijft in het eerste kwartaal van 2021 gelijk aan het vierde kwartaal van 2020. De TVL krijgt een nieuw subsidiepercentage:  afhankelijk van het omzetdervingspercentage bedraagt deze tussen de 50 en 70%.  Hierdoor krijgen ondernemingen met de grootste omzetverliezen meer subsidie NOW en TVL

Voucherregeling reisbranche
Voor de reisbranche komt het kabinet met een voucherkredietfaciliteit (voorheen vaak de voucherbank genoemd). De contouren van dit plan zijn inmiddels verder uitgewerkt en het kabinet is in gesprek met brancheorganisaties en het garantiefonds SGR. De Europese commissie moet zich nog over deze faciliteit buigen.

TOZO
De TOZO loopt in de huidige vorm tot 1 april door.

TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten)
Door het kabinet wordt ook een nieuwe regeling gepresenteerd  voor ondernemers die tussen wal en schip belanden. Via de gemeenten wordt extra hulp geboden door tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten als deze door inkomensterugval niet meer betaald kunnen worden. Het kan gaan om zelfstandigen die veel van hun opdrachten zien verdwijnen, of werknemers die vanwege quarantaine inkomsten mislopen. Het kabinet reserveert hiervoor 130 miljoen euro in het eerste half jaar van 2021 en verwacht 1 februari 2021 klaar te zijn met de uitwerking met gemeenten.

Zie voor het overzicht: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen

Meer in detail over de maatregelen gaat de brief van de regering.; zie hiervoor  Brief kabinet over steunmaatregelen . 

Lees hier het persbericht dat de ANVR deze morgen naar de pers heeft gezonden.