Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR en Lagro Geelkerken organiseren 17 december webinar over Corona en arbeidsrecht

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR en Lagro Geelkerken organiseren 17 december webinar over Corona en arbeidsrecht

Donderdag 10 december 2020
Net voor de start van de kerstvakantie organiseren ANVR en business partner Lagro Geelkerken een webinar over arbeidsrecht in tijden van Corona. Het webinar is op donderdag 17 december a.s. van 16.00-17.00 uur. Deelname aan het webinar is gratis voor leden en business partners van de ANVR.

2020 is voor de meeste werkgevers een zeer uitdagend jaar. In de reisbranche is zelfs dat misschien nog wel een understatement. Dat heeft onvermijdelijk belangrijke raakvlakken met het arbeidsrecht. LGGA organiseert samen met de ANVR een webinar dat zich specifiek richt op de belangrijkste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen rond Corona in 2020. We bespreken de laatste rechtspraak op een praktische manier en geven tips hoe je hiermee om kunt gaan​. 

Aan bod komen Corona en: 

  1. Vakantie(dagen): o.a. moet ik op verzoek van werknemer toegekende vakantiedagen terugdraaien? Vervallen de wettelijke vakantiedagen ook als werknemer vanwege Corona niet op vakantie kan/wil? Voor wiens risico komt het als de werknemer na een reis in quarantaine moet?
  2. Privacy: o.a. moet mijn werknemer het melden als hij wordt getest, óf hij Corona hééft? Mag/moet ik mondkapjes verplicht stellen en wat als een werknemer daarin niet mee wil? Mag ik mijn medewerkers verplichten om getest te worden? Mag ik temperatuur van werknemers meten en mogen werknemers dit weigeren? Hoe kan ik andere werknemers informeren over ontwikkelingen rond een specifieke Corona besmetting in het bedrijf?
  3. Thuiswerken of op kantoor: o.a. hebben werknemers recht om thuis te werken? Kunt u werknemers verplichten om op kantoor/thuis te werken? Wat zijn de Arbo-verantwoordelijkheden voor de werkgever bij thuiswerken?
  4. Loon/aanpassing arbeidsvoorwaarden: o.a. mijn werknemer komt niet werken omdat hij bang is met Corona besmet te raken; heeft hij recht op loon? Wanneer kan ik arbeidsvoorwaarden van werknemers aanpassen?
  5. Ontslag: o.a. mijn werknemer zegt dat hij een Corona test heeft gedaan maar dat blijkt niet zo te zijn; is grond voor ontslag? Mijn werknemer houdt zich niet aan interne richtlijnen; ontslag? Werknemer heeft op het werk iemand geknuffeld en gezegd dat hij met corona besmet is; is dit grond voor ontslag? 

     
    ​Tijdens de presentatie zal er gelegenheid zijn om live vragen te stellen en deze ook direct live te beantwoorden. De presentatie wordt achteraf toegestuurd. 

Aanmelden kan via de agenda (achter inlog)