Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksToelichting op Overgangsregeling voor de SGR-Voucherregeling

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Toelichting op Overgangsregeling voor de SGR-Voucherregeling

Maandag 14 december 2020
​In het ANVR Nieuws van 9 december hebben we laten weten dat de meest gestelde vragen over de Reisvoucher met SGR-garantie op het web zijn geplaatst. Echter, verschillende leden hebben behoefte aan een toelichting op de overgangsregeling voor de SGR-Voucherregeling. Graag lichten wij een en ander toe om mogelijke verwarring te voorkomen.

Op het ledendeel www.anvr.nl onder Ledenvragen (Voucherfonds) tref je de overgangsregeling onder de vraag "Hoe ziet de overgangsregeling van de SGR-Voucherregeling eruit?"
Graag lichten SGR en ANVR een en ander toe:

Er mogen Reisvouchers met SGR-garantie worden uitgegeven t/m 31 maart 2021, maar
- alléén voor reizen die onder SGR-garantie vallen, en
- die al in 2020 zijn geboekt, en
- worden uitgevoerd vóór 30 april, en
- geannuleerd worden door de reisonderneming vanwege Covid-19.

Als het voor deelnemers (reisondernemingen) niet mogelijk is om vóór 31 maart 2021 deze Reisvouchers uit te sturen, mogen zij dit binnen 30 dagen -dus vóór 30 april- alsnog doen.

Kortom:
- Voor reizen die hier niet onder vallen, zoals bijvoorbeeld vertrekken in de meimaand en de zomervakantie, geldt wat SGR betreft weer de normale wettelijke regeling die inhoudt dat de consument door de organisator binnen 14 dagen moet worden terug betaald.
- Voor reizen geboekt in 2021 mogen dus geen Reisvouchers worden uitgegeven.
- Gaat jouw reisonderneming failliet en hebben jouw klanten nog geen geld ontvangen voor hun ontvangen Reisvoucher waarvan de geldigheidsduur van 12 maanden is verstreken?
Dan hebben zij na afloop van die geldigheidsduur (van 12 maanden) nog maximaal twee (2) maanden het recht om een claim in te dienen onder SGR-garantieregeling (art. 4 SGR-garantieregeling).

Wij hopen dat je met deze toelichting de overgangsregeling verder kunt implementeren.
Maar heb je vragen? Laat het ons weten via ledeninfo@anvr.nl