Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksCovid-19 en dierenwelzijn

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Covid-19 en dierenwelzijn

Woensdag 16 december 2020
ANVR heeft samen met World Animal Protection het geactualiseerde dierenwelzijnsbeleid met bijbehorende tools (training, richtlijnen, do's & dont's) gelanceerd tijdens het webinar van 15 december. Ruim 40 reisondernemingen zijn hierin wegwijs gemaakt. Zo kunnen zij do's en dont's en andere praktische documenten inzetten naar medewerkers binnen de organisatie en naar partners en klanten buiten de onderneming.

Deze praktische tools, die je als reisonderneming zo kunt gebruiken, zijn samengesteld in overleg met reisorganisaties, dierenwelzijnsorganisaties (Stichting Spots, World Animal Protection) en op basis van de Global Guidelines van de Britse reisbrancheorganisatie ABTA.
Natuurlijk is tijdens dit webinar ook Covid-19 in relatie tot dieren aan de orde gekomen.

Covid-19 en dierenwelzijn
Covid-19 is in vele opzichten een wake-up call  voor de wereld; ook om de relatie tot wilde dieren te herstellen.
Zo draagt uitbuiting van wilde dieren bij aan het ontstaan van ziekten door onnodig nauw contact tussen mensen en dieren in het wild. Vooral als in gevangenschap levende dieren worden blootgesteld aan slechte welzijnsomstandigheden kan dit catastrofale en verwoestende gevolgen hebben.
Deze Covid-19-crisis geeft ons de kans om een nieuw pad in te slaan; met een sterkere focus op een meer verantwoorde, duurzame en ethische toekomst. Het toepassen van de richtlijnen en het bereiken van meer aanvaardbare niveaus van dierenwelzijn is goed voor de dieren, én het versterkt de positieve klantervaring en daarmee de toekomstbestendigheid van jouw business.

Bekijk de geactualiseerde training en tools en lees de presentatie ​nog eens na (ledendeel Verantwoord toerisme-achter inlog).
En wil je meer informatie? Mail Gerben Hardeman: ghardeman@anvr.nl