Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-juridisch adviseur Nick de Leeuw stopt na 31 jaar

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-juridisch adviseur Nick de Leeuw stopt na 31 jaar

Donderdag 17 december 2020
Eind december 2020 stopt mr. Nick de Leeuw met zijn werkzaamheden als juridisch adviseur van de ANVR. Een mijlpaal, want in totaal is Nick meer dan 31 (!) jaar met succes verbonden geweest aan de ANVR.

​​Voorzitter Frank Oostdam: "Dit is natuurlijk een ongekend lange periode om adviseur te zijn van een vereniging waar van alles gebeurt, en je dan ook te maken hebt met een komen en gaan van medewerkers en bestuursleden. Je moet dan wel zeer deskundig zijn en grote kwaliteiten hebben om een zo lange periode een vereniging als de ANVR te kunnen bij staan. Nick had dat en heeft dat nog steeds". 

Na eerst individuele, ad-hoc adviezen te hebben gegeven, is Nick in 1989 gevraagd meer structureel de toenmalige VRA (Vereniging van Reisagenten) bij te staan met juridisch advies. Nick is de vaste juridisch adviseur geworden in 2007 toen de reorganisatie van de ANVR tot één vereniging een feit werd. Bij zijn 25-jarig juridisch adviseurschap in 2014 is als blijk van waardering aan Nick de zilveren ANVR-speld uitgereikt.

In de jaren daarna heeft Nick enthousiast zijn werkzaamheden voortgezet en gaf hij onverkort de ANVR en haar leden juridisch advies. In de afgelopen maanden stopte Nick met individuele advisering aan reisbedrijven, maar gaf hij nog steeds juridisch advies aan de ANVR en ook aan de leden tijdens het wekelijkse ANVR-vragenuurtje.
 
Nick stond aan de basis van de ANVR Reis- en Boekingsvoorwaarden en de Zakelijke voorwaarden. Hij heeft ook vele rechtszaken voor de ANVR gevoerd, soms tot de Hoge Raad aan toe.
"In 'normale' tijden neem je van iemand die zo'n enorm belangrijke rol voor de ANVR heeft gespeeld afscheid met een ongetwijfeld drukbezochte receptie of een diner. Helaas kan dat niet in deze huidige coronatijd. Maar wij zullen zeker op een later tijdstip alsnog op passende wijze hier invulling aan geven", aldus Frank Oostdam.

Nick is weliswaar de leeftijd van 65 gepasseerd, maar stopt nog niet met zijn werkzaamheden. Per 1 juli 2020 is hij toegetreden tot het bestuur van SGR. Hij blijft zich zo inzetten voor belangrijke zaken in de branche, zoals een goede garantieregeling, de voucherregeling, en het voucherfonds.
De advieswerkzaamheden van Nick voor de ANVR worden voortgezet door mr. Judith Tersteeg, zijn voormalig kantoorgenoot en collega bij La Gro Geelkerken advocaten. Judith werkt ook al jaren voor de ANVR, waardoor belangrijke juridische ondersteuning voor ANVR-leden kan worden gecontinueerd.
       Nick_de_Leeuw_met_Anja_klein.jpg
                             Nick de Leeuw met zijn partner Anja.