Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksInvoering vliegbelasting bij Transavia

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Invoering vliegbelasting bij Transavia

Maandag 21 december 2020
Als bekend wordt per 1 januari vliegbelasting ingevoerd. ANVR heeft over de invoering met Transavia overleg gevoerd.

In het ANVR-Nieuws v​an 7 december  hebben wij je nader geïnformeerd over de invoering van de tickettax/vliegbelasting.
Wat betreft deze heffing geldt voor boekingen met een Transavia vlucht het volgende:
Voor nieuwe boekingen is vanaf vrijdag 18 december 2020 het bedrag van de ticketprijs inclusief deze vliegbelasting voor uitgaande reizen vanaf 1 januari 2021.
Voor bestaande boekingen wil Transavia deze heffing ook doorvoeren. Passagiers die een ticket hebben aangeschaft zonder de verplichte vliegbelasting krijgen een naheffing. In geval Transavia de eindklant direct benadert, zal deze passagier via een button met verwijzing naar de 'mijn Transavia"-omgeving de vliegbelasting betalen.
Middels een e-mail worden de betreffende reisorganisaties en passagiers op de hoogte gebracht. Deze e-mails worden vanaf aanstaande dinsdag 22 december 2020 verzonden door Transavia.
Transavia stuurt ook aan touroperators een verzoek tot betaling. De ANVR heeft Transavia er op gewezen dat vanaf 6 weken voor vertrek ingevolge artikel 5.6 van ANVR Reisvoorwaarden aan de meeste klanten met een pakketreis geen verhoging meer kan worden doorgevoerd.
Dat betekent dat wij reisorganisatoren adviseren om alleen aan reizigers die ná 1 februari vertrekken, alsnog de reissom te verhogen en te voldoen aan het betalingsverzoek van Transavia.
Pakketreisklanten met vertrek tussen nu en 1 februari kunnen door Transavia alsnog worden benaderd op de airport om alsnog de vliegbelasting te voldoen. Aangezien dit zeer beperkte aantallen zijn, wachten we dit maar even af.
Transavia zal passagiers met een ticket waarop de nieuwe vliegbelasting nog niet is geheven (tickets in een pakketreis met vertrek tot 1 februari alsmede losse tickets) hierop wijzen tijdens het online incheck proces, dan kan vervolgens de betaling direct online plaatsvinden. Of anders kan de belasting voldaan worden op de luchthaven voordat de passagier gaat inchecken. Deze betaling kan plaatsvinden bij de Transavia service-balie in de vertrekhal. Wij adviseren de passagier hier op te wijzen. Passagiers kunnen pas na betaling van de opgelegde vliegbelasting inchecken voor hun vlucht.