Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNegatieve testverklaring verplicht voor alle internationale vliegreizen naar Nederland

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Negatieve testverklaring verplicht voor alle internationale vliegreizen naar Nederland

Donderdag 24 december 2020
Met ingang van 29 december 2020, 00.00 uur geldt voor alle passagiers, dus ook Nederlanders, de extra verplichting dat zij een recente negatieve PCR-testverklaring moeten hebben om naar Nederland te kunnen vliegen.

​Luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen vanuit een hoog risico gebied zijn verplicht om passagiers vóór het boarden te controleren op het bezit van een negatieve PCR- testuitslag. Luchtvaartmaatschappijen verstrekken aan hun passagiers informatie waarin staat welke maatregelen bij aankomst in Nederland gelden. Zij kunnen agenten verzoeken dit aan hun klanten door te geven.

De negatieve testuitslag is ook verplicht voor reizigers die op de luchthaven in Nederland aankomen en per vliegtuig direct doorreizen, hebben ook een negatieve testuitslag nodig.
Zie voor meer info https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/12/23/corona-factsheet-verplichte-negatieve-testuitslag-reizigers-binnen-de-eu-en-schengen
Voor landen met een laag risico, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/veilige-landen