Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksDuurzaamheidsexpert Gerben Hardeman vertrekt naar camperclub NKC

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Duurzaamheidsexpert Gerben Hardeman vertrekt naar camperclub NKC

Maandag 4 januari 2021
Na een prachtige reis op gebied van duurzaamheid en innovatie van ruim 11 jaar vertrekt Gerben Hardeman bij de ANVR. Hij gaat vanaf volgende week maandag 11 januari aan de slag als Programmaleider Duurzaamheid bij NKC, Europa's grootste camperclub.

Hardeman wil de ANVR-leden van harte bedanken voor de jarenlange samenwerking, voor de dialogen, kennisuitwisseling, leuke momenten en alle mooie en bijzondere ontdekkingen op deze reis vol inspiratie. "Ik voel me bevoorrecht dat ik de ruimte en mogelijkheden heb gehad om aan het vooruitstrevende programma 'Travel Tomorrow' te werken om de sector meer toekomstbestendig te maken en dat ik met zoveel geweldige en enthousiaste mensen heb mogen samenwerken aan meer duurzaamheid en innovatie binnen de reissector. Ik heb al deze mooie herinneringen en lessen in mijn bagage gestopt, die ik -waar nodig- zeker weer zal uitpakken".  

Onder leiding van Hardeman is er jarenlang samen met de ANVR-reisbedrijven hard gewerkt aan een ambitieus duurzaamheidsprogramma 'Better holidays' waarvoor ook veel internationale erkenning is, zoals voor het dierenwelzijnsbeleid 2019 en op het gebied van carbon management in de vorm van de prestigieuze  'Innovation Awards' van UNWTO in 2017 en van WTTC in 2016 (foto).  
foto_Gerben_wttcAward-klein.jpg

ANVR-directeur Frank Oostdam: ''Wij zijn als ANVR Gerben veel dank verschuldigd voor het feit dat hij de ANVR en haar leden op het vlak van duurzaamheid op een hoger plan heeft gebracht. Door zijn activiteiten is de Nederlandse reissector de benchmark voor verduurzaming in Europa geworden! Wij zullen zo spoedig mogelijk gaan bepalen hoe wij de activiteiten omtrent duurzaamheid verder invulling zullen geven." 

Hardeman kijkt na deze periode van 'lockdown' en gesloten grenzen uit naar een wereld die weer opengaat, op een veilige en verantwoorde manier, en wil blijven bouwen aan toerisme dat gebaseerd is op 'doing good'! Een wereld die mensen en plaatsen opnieuw verbindt en plezierige ervaringen creëert. Een wereld die mens, cultuur, natuur, dieren en milieu respecteert, beschermt en positief bijdraagt aan de maatschappij. "Laten we dit samen blijven doen, zodat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van deze prachtige planeet. Ik dank jullie en wens jullie succes op dit duurzame pad", aldus Hardeman.