Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR in gesprek met ministers

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR in gesprek met ministers

Dinsdag 12 januari 2021
Gisteren, maandag 11 januari 2020, heeft de ANVR overleg gehad met de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, en de Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, waarin diverse onderwerpen aan bod kwamen.

​Natuurlijk was één van de gespreksonderwerpen de situatie in de reissector, maar ook is gesproken over de noodzaak van een zgn. 'exit-strategie' voor de komende maanden. Beide ministers gaven aan goed op de hoogte te zijn van de benarde positie van reisondernemers. Vanuit de ANVR is nogmaals benadrukt dat extra ondersteuning voor onze reissector zeer noodzakelijk is om de periode tot de zomervakantie te overbruggen. 

Daarnaast hebben wij erop aangedrongen de bestaande regelingen (met name de TVL) wat meer toegespitst te maken op de reissector.
Als het gaat om een 'exit-strategie' is vooralsnog uitgebreid met elkaar van gedachten gewisseld over hoe we, na de coronapiek, weer kunnen gaan reizen. Daarbij is vanuit onze kant sterk aangedrongen op het bieden van perspectief. Op korte termijn zou duidelijk moeten worden hoe en wanneer we geleidelijk aan weer delen van de wereld 'op geel', dus toegankelijk gaan krijgen.