Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links"Duurzaam reizen in de praktijk", dilemma's van reisbegeleiders

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
"Duurzaam reizen in de praktijk", dilemma's van reisbegeleiders

1 mei 2007
In dit boekje (128 pag.) van ‘Informatie Verre Reizen' (uitgever van landenreeks ‘te gast in') wordt ingegaan op onderwerpen die betrekking hebben op natuur- en milieuvraagstukken, sociaal-culturele en sociaal-economische vraagstukken.

Er wordt een kader geschetst dat reisbegeleiders houvast biedt om standpunten ten aanzien van duurzaam reizen te funderen en over te dragen aan hun deelnemers.
Op reis met hun groep worden zij voortdurend geconfronteerd met dilemma's: Wat doe je als reisbegeleider met plastic waterflessen? Waar laat je het afval tijdens een kampeersafari? Wat zeg je tegen deelnemers die pennen en ballonnen aan kinderen willen uitdelen?

Hoewel deze uitgave in eerste instantie bedoeld is voor reisbegeleiders, is het zeker ook interessant voor anderen die werkzaam zijn bij reisorganisaties en reisbureaus.
De auteur Jolijn Geels begeleidde de afgelopen tien jaar meer dan 35 groepsreizen met een avontuurlijk karakter en verzorgt sinds enkele jaren trainingen voor reisbegeleiders. Zij schreef o.a. een reisroman en de Engelstalige reisgids Niger (Bradt Travel Guides). Sinds enige tijd woont zij in Niger waar ze manager van een hotel is.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze uitgave (ISBN 978 9076888 781, prijs € 12,50 incl. verzending, korting vanaf 5 ex.), kunt u terecht bij Informatie Verre Reizen, Nijmegen.


Deel en print
Gerelateerde Tags