Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksWarmlopen voor zomervakantie, winterboekingen onder nul

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Warmlopen voor zomervakantie, winterboekingen onder nul

Vrijdag 8 januari 2010
De ANVR/GfK boekingen, die gedaan zijn bij ANVR-touroperators, laten zien dat de Nederlander tot half december -7% minder heeft geboekt voor een buitenlandse zon- of sneeuwbestemming deze winter (1 november - 1 april). Sneeuwbestemmingen alleen laten een daling zien van -12% ten opzichte van vorig jaar deze periode. Maar met een aantrekkende economie en de Vakantiebeurs in het vooruitzicht verwacht de reisbranche dat er langzamerhand een einde komt aan de afwachtende consument.

Toch zorgt het huidige winterweer er ook nu voor dat heel wat Nederlanders deze winter een vliegvakantie boeken naar meer zonnige oorden. De ANVR/GfK cijfers van bij ANVR-touroperators geboekte pakketreizen laten zien dat het aantal reizigers naar Turkije deze winter +29% hoger ligt dan vorig jaar deze periode. Ook Egypte en Portugal laten een groei zien. Met deze groei komt het aantal passagiers dat een vliegvakantie heeft geboekt naar een vliegbestemming op het Europese continent uit op hetzelfde niveau als vorig jaar deze periode. Vliegvakanties naar verre bestemmingen liggen deze winter -15% achter op vorig jaar.

Bij de sneeuwbestemmingen blijft Oostenrijk het meest populair als wintersportland, gevolgd door Frankrijk, maar beide landen zijn tot half december bij ANVR-touroperators -13% minder geboekt. Weliswaar gaat het om een veel kleiner aantal reizigers, maar +14% meer Nederlanders dan vorig jaar deze periode heeft een wintersportvakantie naar Duitsland geboekt bij een ANVR-reisonderneming.

Voor de zomer laten de geluiden uit de branche horen dat consumenten die inmiddels al hebben geboekt voorlopig een voorkeur hebben getoond voor Turkije, gevolgd door Spanje en Griekenland. Bij de verre bestemmingen zijn vooralsnog de Verenigde Staten, Egypte, Indonesië en de Nederlandse Antillen favoriet.
Met de Vakantiebeurs voor de deur en aantrekkelijke bestemmingen in de nieuwe zomergidsen kunnen vele duizenden consumenten zich oriënteren op hun droomvakantie.ANVR