Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR pleit vóór vakantiespreiding

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR pleit vóór vakantiespreiding

Vrijdag 12 februari 2010
Reisbrancheorganisatie ANVR, belangenbehartiger van de circa 200 touroperators en zo’n 1500 reisbureaus, is fel tegenstander van het afschaffen van de vakantiespreiding, zoals nu wordt voorgesteld door de CDA. “Niet minder, maar juist meer flexibiliteit zou ouders helpen bij het boeken van hun vakantie”, aldus Frank Oostdam, directeur van de overkoepelende branche-organisatie.

De reisbranche pleit naast meer vakantiespreiding ook al jaren voor de invoering van snipperdagen. De huidige schoolvakanties zorgen o.a. voor grote pieken in het vakantieverkeer. De zomervakantie is berucht om zijn zwarte zaterdag en op de eerste dagen van de vakantie ontstaan nu al enorme wachttijden voor consumenten op luchthavens en op snelwegen.
Daarnaast zijn voor bijvoorbeeld de meivakantie of de herfstvakantie al vaak maanden van te voren geen vliegtuigstoelen of accommodaties meer beschikbaar.

"Op het moment dat iedere Nederlander in dezelfde week of weken op vakantie móet, vanwege schoolgaande kinderen, wordt de beschikbare capaciteit aan vliegtuigstoelen en accommodaties ontoereikend. Daardoor worden vakanties in die periodes ongetwijfeld vele malen duurder" licht Frank Oostdam toe.

De ANVR pleit wel voor coördinatie vanuit de overheid, maar dan om in een bredere, aangewezen periode de mogelijkheid te hebben op vakantie te gaan. Een vakantiepiek creëren, strookt ook niet met het overheidsbeleid om meer duurzaam te leven. Een piekbelasting, zowel op de weg, in de lucht als op de bestemming zal schadelijk zijn voor het milieu.

Frank Oostdam: "Wij zullen op korte termijn in contact treden met de overheid, zodat vóórdat dit onderwerp wordt besproken in de Tweede Kamer, de nadelen duidelijk voor het voetlicht zijn gebracht".

----------------------------------

Voor meer informatie: ANVR, Mirjam Dresmé, Hoofd Communicatie & Duurzaam Toerisme, tel. 035 - 543 34 10, 035 - 543 34 16, 06 - 51 44 08 78.


Deel en print