Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisbranche ziet duidelijk herstel in meivakantie (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbranche ziet duidelijk herstel in meivakantie (persbericht)

Vrijdag 23 april 2010
Het totaal aantal geboekte vakantiereizen voor de meivakantie komt ruim 10% hoger uit dan vorig jaar. Bij méér dan de helft van het aantal reizigers dat nu een vakantie heeft geboekt voor de komende meivakantie valt de keuze op een vliegbestemming. Een kwart kiest voor een zgn. eigen vervoerreis. Daarmee lijkt langzaam een einde te komen aan de economische recessie en ziet reisbrancheorganisatie ANVR de zomervakantie met vertrouwen tegemoet.

De reeds geboekte vakanties worden wekelijks gemeten bij zo'n 1000 verkooppunten.
De ANVR ziet dat in de komende meivakantie vooral bestemmingen op het Europese continent erg in trek zijn. Vele reizigers brengen hun vrije dagen in mei door in Frankrijk en Turkije. Deze landen zijn populairder dan verleden jaar in de meivakantie, maar de cijfers laten zien dat ook Spanje een aantrekkelijke bestemming blijft.
Verre bestemmingen worden voor de meivakantie iets minder geboekt dan vorig jaar, maar desondanks ziet de reisbranche de populariteit voor de Verenigde Staten en Egypte groeien gedurende deze meivakantie.

"De trend dat het moment van boeken steeds dichter komt te liggen op het moment van vertrek lijkt zich ook dit jaar voort te zetten. De afgelopen weken heeft de consument zijn zomervakantie duidelijk beter geboekt dan in de weken daarvoor, want het totale aantal vakantieboekingen ligt al bijna op hetzelfde niveau als verleden jaar", aldus Frank Oostdam, directeur van de ANVR. "Aan de gemiddelde reissom kunnen we zien dat de consument deze zomer ook bereid is iets meer uit te geven voor zijn vakantie. We hebben dan ook alle vertrouwen in de zomervakantieboekingen."

Deze zomer kiest tweederde van alle reeds geboekte reizigers voor een vliegbestemming, waarmee het vliegtuig het meest populaire vakantievervoermiddel is. Zo'n 75% daarvan geeft de voorkeur aan een bestemming op het Europese continent, terwijl de overige 25% een verre bestemming kiest. De Verenigde Staten, Egypte en de Nederlandse Antillen zijn de meest favoriete verre bestemmingen deze zomer; dichterbij is dat vooral Turkije.

Een kwart van alle reizigers heeft voor deze zomer een eigen vervoerreis geboekt bij één van de 1000 ANVR-reisbureaus en reisorganisaties waar de verkopen worden geregistreerd. Deze eigen vervoerreizigers kozen vooral voor bestemmingen in Frankrijk, Italië en Nederland, waarbij het aantal reizigers tot op heden ongeveer gelijk ligt aan verleden jaar.ANVR