Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReiswerk en NHTV leiden assessoren op voor EVC in reisbranche

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reiswerk en NHTV leiden assessoren op voor EVC in reisbranche

Donderdag 16 september 2010
Reiswerk, het opleidingenfonds van branche-organisatie ANVR en de vakbonden, is samen met NHTV op 17 september 2010 een training gestart die tien deelnemers opleidt tot assessor van Ervaringscertifcaten. Op deze wijze haakt de reisbranche in op de landelijke campagne "Ervaringscertificaat" en kunnen Elders en Eerder Verworven Competenties (EVC) ook in de reisbranche worden erkend.

De training vindt plaats op de NHTV en wordt betaald door Reiswerk. Tien deelnemers uit verschillende reisondernemingen ontvangen aan het eind van de opleiding een diploma waarmee ze officieel gecertificeerd zijn als assessor en praktijkbegeleider van Ervaringscertificaat-trajecten. Een Ervaringscertificaat is een overzicht van wat een werknemer nu weet en kan. Om dat te bepalen wordt gekeken naar wat de werknemer in de praktijk heeft geleerd. Een Ervaringscertificaat is dus, naast eventuele diploma's, het bewijs van iemands kwaliteiten.

Gedurende de trainingsmaanden wordt de ervaring van 10 reisprofessionals die op HBO-niveau werkzaam zijn, maar MBO-gediplomeerd zijn met behulp van EVC vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Concreet betekent dit een stap dichterbij het HBO diploma voor deze MBO-gediplomeerden.

Reiswerk heeft ondermeer het doel de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk te verbeteren, als mede het bevorderen van employability en deelname aan opleidingen en cursussen. Met deze aangeboden training hoopt Reiswerk de rijke ervaring die er in de reisbranche is, beter zichtbaar te kunnen maken. Bovendien sluit dit trainingsaanbod uitstekend aan bij de nieuwe positionering van het werk én het werken in de reisbranche: Excellente Commerciële Dienstverlening.


Deel en print
Gerelateerde Tags