Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksSarah Darwin opent duurzame ANVR-bijeenkomst op Vakantiebeurs

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Sarah Darwin opent duurzame ANVR-bijeenkomst op Vakantiebeurs

Maandag 6 december 2010
Reisbrancheorganisatie ANVR en de Vakantiebeurs organiseren voor professionals in de reissector op woensdag 12 januari van 11.00 uur tot 13.30 uur op de Vakantiebeurs een speciale bijeenkomst ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen in de praktijk'. Biologe en achterachterkleindochter van Charles Darwin, Sarah Darwin, opent deze bijeenkomst met haar Engelstalige presentatie ‘In Darwin's wake' oftewel ‘In het kielzog van Darwin'.

Nadat Sarah Darwin, biologe en één van de bemanningsleden van de reis met de Beagle die reisde in de voetsporen van haar wereldberoemde betovergrootvader Charles Darwin, haar visie heeft gegeven op de relatie ‘mens - natuur' en vooral ‘natuur - toerisme' staan lopende en toekomstige initiatieven van de reisbranche centraal om duurzaam toerisme te bevorderen.

Om reizen naar prachtige bestemmingen ook in de toekomst mogelijk te maken én rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zet reisbrancheorganisatie ANVR zich samen met de bij haar aangesloten reisondernemingen al jaren in om duurzaam toerisme in de praktijk te brengen. De toeristische sector neemt deze verantwoordelijkheid op zich, omdat zij ook over enkele jaren nog aantrekkelijke bestemmingen wil kunnen aanbieden aan de reislustige consument.

Zo werkt de ANVR met het Europese initiatief Travelife op het gebied van training, examens en rapportages, maar wordt ook het wereldwijde registratiesysteem voor accommodaties ingezet. Dit, om ANVR-touroperators en -reisagenten te helpen op weg naar het verder verduurzamen van reizen en vakanties. ANVR-touroperators, die het afgelopen jaar zijn getraind en diverse maatregelen hebben genomen op het gebied van duurzaamheid worden nu geïnformeerd over de mogelijkheden om accommodaties in het buitenland te stimuleren en te enthousiasmeren hoe het pad van verduurzamen te bewandelen. Met het samenwerkingsverband ‘Initiatief Duurzame Handel' dat is gesloten tussen de ANVR, overheid en maatschappelijke organisaties kan dit versneld worden aangepakt.

Daarnaast worden ANVR-reisagenten op de hoogte gebracht van de speciaal voor hen dit jaar te ontwikkelen training om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij de boekende consument. De reiswereld wil zich zo blijven inzetten om duurzaamheid te bevorderen, maar zal de steeds bewuster wordende reiziger daarover ook willen informeren.
Toerisme is namelijk wereldwijd één van de grootste en snelst groeiende industrieën en daarmee 's werelds grootste werkgever. Voor veel landen, zeker voor de minder ontwikkelde, speelt toerisme een belangrijke rol in de economie en is een zeer belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid.