Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Indrukwekkend aantal Tanzaniaanse touroperators getraind voor duurzaam toerisme (persbericht)

Woensdag 21 december 2011
Na Kenia -een half jaar geleden- zijn de afgelopen week ruim 90 Tanzaniaanse incoming touroperators in Arusha en op Zanzibar getraind in duurzaam toeristisch ondernemen door een samenwerking tussen ANVR, CBI en IDH. De motivatie van en de interactie tussen de enthousiaste deelnemers, de evaluatie en de hoge waardering voor de tweedaagse training duiden op een behoefte aan meer duurzaamheid op bestemmingen.

Deze training is onderdeel van het toerismeprogramma van het overheidsinitiatief Duurzame Handel (IDH). Door een betere samenwerking en het organiseren van trainingen op de bestemming wil de reiswereld, naast het trainen van ANVR-touroperators en -reisagenten in Nederland, een versnelling bewerkstelligen in het verduurzamen van in eerste instantie de accommodaties. Het trainen en opleiden van incoming touroperators op bestemming om op termijn meer duurzame accommodaties te kunnen aanbieden aan de consument, is daarom van groot belang.

Deze incoming agents van onder andere Nederlandse touroperators spelen een belangrijke rol in de toeristische keten bij het contracteren van accommodaties.
Na deze 2-daagse duurzaamheidtraining kunnen de agenten zich verder verdiepen aan de hand van de Travelife handleiding en de bijbehorende digitale module. Vervolgens gaan zij met duurzaamheid binnen hun organisatie aan de slag en vervullen zij een lokale ambassadeursrol. Dat betekent dat zij in persoonlijke contacten met hoteliers accommodaties stimuleren en informeren om beter om te gaan met aspecten als milieu, natuur, cultuur en lokale bevolking.

De training is gefinancierd met fondsen van IDH en CBI (Centrum ter Bevordering van Importen uit ontwikkelingslanden). Een samenwerking van een groep ANVR-touroperators, de brancheorganisatie ANVR, ECEAT (Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme), TATO (Tanzania Association of Tour Operators), ZATO (Zanzibar Association of Tour Operators) en RTTZ (Responsible Tourism Tanzania and Zanzibar), zorgde ervoor dat het mogelijk werd deze enthousiaste groep mensen te trainen.

De 10 tot op heden aan dit programma samenwerkende ANVR-touroperators (Baobab Reizen, Corendon, De Reisspecialisten Groep, Fox Vakanties, Kuoni, Oad Groep, Sawadee Reizen, SNP Reizen, Thika Travel en TUI Nederland) richten zich op zes landen: Brazilië, Egypte, Kenia, Tanzania, Thailand en Turkije. Maar ook andere ANVR-touroperators kunnen zich nog steeds aansluiten bij dit programma om incoming touroperators en accommodaties op weg te helpen naar een duurzamer toerisme. Uiteindelijk zal het ook voor de consument op deze wijze makkelijker worden om binnen het aanbod van de ANVR-touroperators een keuze te maken voor een gecertificeerde duurzame accommodatie.


Deel en print