Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGroei wintervakanties, trage start zomervakanties

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Groei wintervakanties, trage start zomervakanties

Maandag 8 januari 2007
Het aantal geboekte wintervakanties (1 november – 1 april) bij ANVR-reisorganisaties voor zon- en sneeuwbestemmingen laat t/m 17 december een groei zien van +4%.

De eerste boekingen voor de zomer (1 april - 1 november) zijn inmiddels genoteerd, maar blijven vooralsnog achter met -13% in vergelijking met het aantal boekingen verleden jaar t/m 17 december, aldus de cijfers van ANVR/TNS NIPO.

Voor de Nederlander is de Vakantiebeurs, die woensdag 10 januari begint, hét moment om zich te oriënteren op de zomervakantie. De zomergidsen met tal van nieuwe en aantrekkelijke bestemmingen vinden dan ook weer hun weg van reisonderneming naar reislustige Nederlander.
Met vroegboekkortingen en andere aanbiedingen proberen ANVR-reisorganisaties reizigers te stimuleren op tijd een zomerse vakantie te boeken. De keuze zowel in bestemmingen als in accommodaties is nu groot. Maar met de duidelijk aantrekkende economie loopt de af-wachtende Nederlander de kans (te) laat in het seizoen zijn gewenste vakantiereis niet meer te kunnen boeken.

De populaire sneeuwbestemmingen Oostenrijk (+4%, sneeuwmarktaandeel 51%) en Frank-rijk (+13%, sneeuwmarktaandeel 32%) scoren deze winter goed bij de ANVR-wintersporter. Ook de voor Nederland ‘kleinere' sneeuwlanden als Italië (+12%) en Zwitserland (+11%) noteren meer Nederlanders op de lange lat. Het totale aantal geboekte sneeuwvakanties komt daarmee 6% hoger uit dan verleden jaar deze periode. De auto is het meest populaire vakantievervoermiddel om de sneeuwbestemming te bereiken.

Verre vliegbestemmingen (+6%) worden vooralsnog deze winter enthousiaster geboekt dan Europese (-4%). De zon en cultuur van Midden-Amerika (+38%), het Caraïbisch Gebied (+9%) en in het Verre Oosten (+16%) lijken daarbij het meeste aantrekkingskracht te hebben


Deel en print
Gerelateerde Tags