Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links‘ANVR-signaleringslijst financiële zekerheid’ vandaag op anvr.nl (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
‘ANVR-signaleringslijst financiële zekerheid’ vandaag op anvr.nl (persbericht)

Dinsdag 11 januari 2011
Reisbrancheorganisatie ANVR publiceert vandaag, 11 januari, een voorlopige lijst met tientallen reisorganisaties die volgens de brancheorganisatie tot op heden niet voldoen aan de in Nederland wettelijke, financiële garantieverplichtingen richting de consument.

Deze lijst is te vinden op www.anvr.nl (Op Reis, Boeken van een reis en onder Vragen en antwoorden én Nieuws).

In Nederland is iedere reisorganisatie verplicht de consument financieel te beschermen tegen faillissement van de onderneming. Tevens dient de reisonderneming de consument een repatriëringsgarantie te bieden in geval de onderneming failliet gaat en de consument nog op zijn vakantiebestemming verblijft (art. 7:512 Burgerlijk Wetboek).
De ANVR heeft niet kunnen vaststellen dat de reisondernemingen op de -ongetwijfeld onvolledige- signaleringslijst voldoen aan deze wettelijke garantieverplichtingen. Dit, terwijl dat op eenvoudige wijze kan door, net als de 1550 reisbureaus en 200 touroperators die zijn aangesloten bij de ANVR, zich aan te sluiten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) of op een andere wijze een vergelijkbare garantieregeling te bieden.
"Het is ons als brancheorganisatie een doorn in het oog dat wij met onze leden alles in het werk stellen om zoveel mogelijk kwaliteit en zekerheden te garanderen en reisorganisaties als deze de consument niet beschermen terwijl dat wettelijk is verplicht. Zij zetten daarmee de branche in een negatief daglicht", aldus ANVR-directeur Frank Oostdam.

Met deze lijst wil de ANVR consumenten er nogmaals op wijzen dat reizigers vóór het boeken van een welverdiende vakantie eerst op de websites van ANVR en garantiefonds SGR moeten checken of reisondernemingen zijn aangesloten.