Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR publiceert signaleringslijst financiële (on)zekerheid reisondernemingen (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR publiceert signaleringslijst financiële (on)zekerheid reisondernemingen (persbericht)

Donderdag 6 januari 2011
Reisbrancheorganisatie ANVR, waarbij ca. 1550 reisbureaus en 200 touroperators zijn aangesloten, publiceert begin volgende week aan de vooravond van de Vakantiebeurs een voorlopige lijst van reisorganisaties die volgens de brancheorganisatie tot op heden niet voldoen aan de in Nederland wettelijke, financiële garantieverplichtingen richting de consument.

De ‘ANVR-signaleringslijst financiële zekerheid' is begin volgende week te vinden op www.anvr.nl en biedt een voorlopig overzicht van enkele tientallen reisorganisaties.
De ANVR die samen met haar leden kwaliteit, zekerheid en garantie hoog in het vaandel heeft staan, heeft namelijk niet kunnen vaststellen dat deze reisondernemingen voldoen aan de wettelijke garantieverplichting en de repatriëringsgarantie richting de consument.
Met deze lijst wil de ANVR consumenten er nogmaals op wijzen dat reizigers vóór het boeken van een welverdiende vakantie eerst op de websites van ANVR en garantiefonds SGR moeten checken of reisondernemingen zijn aangesloten.

In Nederland is iedere reisorganisatie verplicht de consument financieel te beschermen tegen faillissement van de onderneming. Dit houdt tevens in dat de betreffende reisonderneming de consument ook een repatriëringsgarantie moet bieden in geval de onderneming failliet gaat en de consument nog op zijn vakantiebestemming verblijft. Reisondernemingen kunnen, net als àlle leden van de ANVR, eenvoudig voldoen aan deze wettelijke verplichting van art. 7:512 van het Burgerlijk Wetboek, door zich aan te sluiten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) of op een andere wijze een vergelijkbare garantieregeling te bieden.

"De ANVR brengt de -ongetwijfeld onvolledige- lijst in de openbaarheid, omdat de betreffende reisondernemingen eerder door ons zijn aangeschreven, maar zij tot op heden niet of onvoldoende duidelijk hebben kunnen maken hoe zij richting de consument voldoen aan deze wettelijke verplichting", aldus ANVR-directeur Frank Oostdam.
Daarnaast is het de ANVR een doorn in het oog dat zij met haar leden alles in het werk stelt om zoveel mogelijk kwaliteit en zekerheden te garanderen en reisorganisaties als deze de branche in een negatief daglicht zetten.