Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe reissite biedt reiziger relevante vakantie-informatie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Nieuwe reissite biedt reiziger relevante vakantie-informatie

Vrijdag 16 februari 2007
De overkoepelende reisbrancheorganisatie ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) heeft op vrijdag 16 februari de geheel nieuwe website www.anvr.nl gelanceerd.

De nieuwe internationale extensie .travel maakt de consument meteen duidelijk dat sites met adresuitgang .travel reisinformatie bevatten en tevens financieel geautoriseerd en gescreend zijn.

Op deze website vindt de consument o.a. de meest uiteenlopende tips en adviezen als hij een vakantie wil boeken bij, of via een website van, een ANVR- reisonderneming. Naast informatie van gerenommeerde instanties over reisadviezen, gezond op reis, grensdocumenten, reis- en boekingsvoorwaarden, persberichten, garantieregelingen, rapporten, etc. kan de vakantieganger ook antwoorden vinden op gerubriceerde, honderden meest gestelde vragen. Op basis van in overleg met de Consumentenbond vastgestelde consumentvriendelijke voorwaarden ziet de reiziger wat zijn rechten en plichten zijn.

Voordat de consument zijn reis boekt, kan hij op www.anvr.nl controleren of zijn gewenste reis wordt uitgevoerd door een bij de ANVR aangesloten reisonderneming. Hij weet dan zeker dat zijn vakantie voldoet aan de kwaliteits- en garantie-eisen van de ANVR en komt dan niet voor vervelende verrassingen te staan. De reiziger kan zelfs via de ANVR-site doorklikken naar zijn gewenste reisonderneming.
ANVR aangesloten (zaken)reisagenten en touroperators worden via deze website dagelijks voorzien van relevante reisinformatie om hun klanten optimaal te kunnen voorlichten over hun geplande, geboekte of reeds genoten vakantie- of zakenreis.

De ANVR heeft bewust gekozen voor het gebruik van de internationale extensie .travel. Deze geeft direct aan dat de consument te maken heeft met een reisonderneming. Websites met adresuitgang dot.travel geven ook aan dat op het moment van goedkeuring deze onderneming financieel is geautoriseerd en gescreend, waardoor misbruik effectief wordt tegengegaan. Als één van de weinige Europese brancheorganisaties is de ANVR namelijk door het Amerikaanse bedrijf Tralliance, dat de internationale dot-travel extensie beheert, uitgeroepen tot ‘authentication provider' om bedrijven voor te dragen.ANVR
Deel en print
Gerelateerde Tags