Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksConsument boekt graag (verre) vliegvakanties

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Consument boekt graag (verre) vliegvakanties

Woensdag 23 mei 2007
De consument heeft voor deze zomermaanden tot en met 6 mei in totaal +4% méér vakanties geboekt bij ANVR-reisorganisaties dan vorig jaar deze periode.

Opvallend is dat vooral de autovakanties deze zomer duidelijk aantrekken. Keken autovakanties vorige maand nog aan tegen een achterstand van -3%, inmiddels heeft de consument goed geboekt, waardoor het aantal geboekte autovakanties +5% voor ligt op vorig jaar.
 
Vliegbestemmingen, zowel binnen Europa (+3%) als intercontinentaal (+7%), blijven veruit favoriet. Vlieg- (54%) en autovakanties (40%) claimen qua vakantievervoermiddel dan ook het grootste marktaandeel, terwijl de touringcar (5%) en de trein (1%) het resterende deel voor hun rekening nemen.

Favoriete EU-vliegbestemmingen waar de consument deze zomer voor kiest, zijn Turkije (+6%), gevolgd door Griekenland (+3%) en het vooralsnog iets minder geboekte Spanje (-2%). Andere bestemmingen die als vakantieland deze zomer erg in trek zijn bij een wat kleinere groep consumenten zijn vooral Egypte (+15%), Tunesië (+19%), Scandinavië (+22%) en Marokko (+16%). Portugal (-1%) en Italië (-2%) liggen iets achter.

Een reis langs diverse continenten en landen leert dat voor deze zomer méér (+7%) Nederlanders t/m 6 mei een verre bestemming hebben geboekt dan verleden jaar. Zo boeken de Verenigde Staten +10% méér, Midden-Amerika (m.n. Mexico en Costa Rica) boekt +10% méér, de Nederlandse Antillen verwelkomen +40% méér Nederlanders, waardoor het gehele Caribische Gebied uitkomt op +15%, en het Verre Oosten noteert +5% meer Nederlandse boekingen. In het Verre Oosten blijft Thailand met -7% achter, maar zijn het Indonesië (+41%), China (+30%), Vietnam (+41%) en India/Nepal (+25%) die profiteren van de Nederlandse belangstelling voor de Oosterse cultuur.

Italië lijkt deze zomer -na Frankrijk (+5%, marktaandeel 32%)- als autovakantieland (+9%, marktaandeel 17%) goed in de smaak te vallen. Nederland lijkt met een marktaandeel van 10% en een stijging van +2% t/m 6 mei goed voor een derde plaats als autovakantieland. Ook voor touringcarexcursies stijgt het aantal ANVR-vakanties naar Italië (+11%), terwijl Frankrijk met een marktaandeel van 18% toch op Nederlandse touringcars -4% moet inleveren.


Deel en print
Gerelateerde Tags