Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksConsument wacht even met boeken vakantie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Consument wacht even met boeken vakantie

Maandag 18 juni 2007
Het totaal aantal tot en met 3 juni geboekte zomervakanties bij ANVR reisonder-nemingen loopt +3% vóór op verleden jaar dezelfde periode. Toch heeft de Nederlander gedurende de maand mei het boeken van zijn zomervakantie even uitgesteld, wellicht in afwachting van zijn vakantiegeld.

In de afgelopen maand mei werd namelijk 12% minder geboekt, waarbij vooral de vliegvakanties achterbleven met -21% t.o.v. de maand mei verleden jaar.
Het totaal aantal t/m 3 juni geboekte zomerse vliegvakanties komt uit op +1%, waarbij met name verre bestemmingen in trek waren (+6%). De Europese bestemmingen bleven gelijk aan verleden jaar.

Griekenland staat in de boekingen t/m 3 juni als meest populaire zomerse Europese vliegbestemming met een groei van +3%, gevolgd door Turkije dat echter -5% achter loopt op vorig jaar. Spanje (-3%) volgt als goede derde. Minder vakantiegangers, maar wel aantrekkelijk deze zomer lijken Egypte met een groei van +18%, Tunesië met +15% en Scandinavië met +20% groei.

Ook het Verre Oosten blijft favoriet (+4%), waarbij de Nederlander deze zomer Thailand (-9%) vooralsnog voorbij vliegt. Populaire grote groeiers zijn Indonesië (+45%) en China (+25%), en kleinere groeiers zijn India/Nepal (+25%) en Vietnam (+41%). De natuur en cultuur van Zuid-Afrika (+14%) en Afrikaanse landen in totaal (+4%), de Nederlandse Antillen (+36%), Midden-Amerika (+4%) en de Verenigde Staten van Amerika (+15%) en daarbij de sterke euro laten de Nederlander er deze zomer ook ver op uit trekken.

Naast vliegvakanties worden tot en met 3 juni autovakanties het meest (+5%) geboekt bij ANVR reisondernemingen. Van alle bij ANVR geboekte autovakanties neemt Frankrijk een derde voor zijn rekening en blijft onbetwist autovakantieland nummer één met een groei van +5% t.o.v. verleden jaar. Italië groeit als goede tweede op de lijst met +9%, gevolgd door ons eigen land met een groei van +2%.
Scandinavië ziet deze zomer het aantal Nederlanders stijgen met maar liefst +27% t.o.v. vorig jaar en ook Oostenrijk boekt een toename (+12%), terwijl België (-5%) en Oost Europa (-3%) aankijken tegen een achterstand.


Deel en print
Gerelateerde Tags