Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNederlandse vakantieganger ontvlucht slechte weer en boekt

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Nederlandse vakantieganger ontvlucht slechte weer en boekt

Maandag 23 juli 2007
+4% Méér Nederlandse reizigers dan vorig jaar hebben t/m de eerste week van juli hun zomervakantie geboekt bij een ANVR-reisonderneming. Ruim de helft (54%) geeft deze zomer de voorkeur aan het vliegtuig, 40% heeft een autovakantie geboekt en de overigen stappen in een touringcar (+5%) en in de trein (+1%).

Terwijl de consument in de maand mei nog een afwachtende houding aannam (-12% t.o.v. verleden jaar mei), boekten ANVR-reisbureaus en touroperators in de maand juni +16% méér georganiseerde reizen dan verleden jaar in de maand juni. Alle soorten vakanties zijn bij het boeken in de maand juni in trek: Europese vliegbestemmingen +3%, verre vliegreizen +24%, autovakanties +30%, touringcarexcursies +25% en treinreizen (+64%). Het Hollandse weer zal daarbij geholpen hebben.

Voor 15% van alle ANVR-vliegers deze zomer blijven verre bestemmingen onverminderd populair (+7%). De huidige gunstige koers van de dollar draagt daar ongetwijfeld aan bij. Bestemmingen in Noord-Amerika (+11%) en Midden-Amerika (+2%), maar ook reizen naar bijv. de Nederlandse Antillen (+38%), Kenia (+4%) en Zuid-Afrika (+15%) zijn deze zomer in trek. In het Verre Oosten (+3%) kijkt Thailand (-7%) aan tegen een achterstand, maar zijn het Indonesië (+43%), China (+23%), Vietnam (+35%) en India/Nepal (+21%) die Nederlandse vakantiegangers laten kennismaken met hun cultuur en natuur.

Van alle ANVR-reizigers die een Europese vliegbestemming (85%) kiezen, vliegen de meeste naar een Turks vakantieparadijs al ligt het aantal -7% lager dan verleden jaar t/m 8 juli. Op de voet volgt Griekenland dat vooralsnog +5% méér reizigers boekt dan verleden jaar. Spanje moet als goede derde voorlopig -1% inleveren.
Naast andere, deze zomer populaire,vliegbestemmingen als Egypte (+17%), Tunesië (+15%) en Marokko (+11%) valt Scandinavië op met een groei van +20%.

Op de autovakantiemarkt (+8%) is Scandinavië ook opvallend gestegen (+29%) t.o.v. vorig jaar zomer. De ANVR-vakantieganger heeft echter Frankrijk, met een groei van +8% t.o.v. verleden jaar t/m 8 juli, op nummer één staan als autovakantieland. Italië volgt met 11% groei als tweede, terwijl Nederland (+4%) de top 3 van autovakantielanden sluit. Duitsland lijkt deze zomer door de ANVR-reiziger te worden herontdekt per auto (+11%), per touringcarexcursies (+15%) en via het spoor (+17%).


Deel en print
Gerelateerde Tags