Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksZomervakanties lopen goed, eerste winterboekingen gestart

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Zomervakanties lopen goed, eerste winterboekingen gestart

Maandag 20 augustus 2007
Vele ANVR-reizigers vieren nu nog zomervakantie, terwijl de eerste 90.000 vroege beslissers hun wintervakantie naar zon of sneeuw al hebben geboekt bij een ANVR-reisonderneming.

Vooral vliegreizen naar verre bestemmingen lijken komende winter aantrekkelijk, hoewel het nog te vroeg is om uit de eerste boekingen conclusies te trekken.

Het totaal aantal zomervakanties dat t/m 5 augustus is geboekt bij ANVR-touroperators ligt in vergelijking tot dezelfde periode verleden jaar +3% hoger.

Het zijn vooral de autovakanties (+7%) die voor deze stijging zorgen. Ondanks dat van alle ANVR-reizigers de meesten (54%) een vakantie met het vliegtuig boeken, is het totaal aantal vliegreizen hetzelfde gebleven als vorig jaar.

Van alle ANVR-vliegers hebben +6% méér dan vorig jaar deze zomer gekozen voor een verre vliegbestemming. Het Verre Oosten (+2%) blijft daarbij onverminderd populair: China, dat druk bezig is met de voorbereidingen van de Olympische Spelen, ziet deze zomer +20% meer ANVR-reizigers dan vorig jaar, Indonesië +39%, India/Nepal +16% en Vietnam 31%. Thailand kijkt aan tegen een achterstand van -8%.

Turkije blijft voor velen dè favoriete zomerse Europese vliegbestemming al hebben zij dit jaar -8% minder ANVR-vakantiegangers mogen noteren. Griekenland ziet een groei van +3% t.o.v. vorig jaar en volgt Turkije daarmee op de voet. Spanje (-2%) staat op een zonnige derde plaats.

Scandinavië lijkt deze zomer niet alleen aantrekkelijk als vliegbestemming (+18%). Dit Noord-Europese deel is ook populair voor een autovakantie (+27%), maar met een aandeel van 5% een ‘kleine markt' te noemen. Frankrijk daarentegen, met een marktaandeel van 31% en een groei van +9%, is voor de meeste ANVR-reizigers echter toch het ideale autovakantieland, gevolgd door Italië met een groei van +11% en Nederland, dat hetzelfde aantal boekingen noteert als dezelfde periode verleden jaar.


Deel en print
Gerelateerde Tags