Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR overhandigt meer dan 44.000 protesten tegen vakantiebelasting aan Tweede Kamer

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR overhandigt meer dan 44.000 protesten tegen vakantiebelasting aan Tweede Kamer

Dinsdag 2 oktober 2007
Met de overhandiging van een usb-stick met meer dan 44.000 protesten in een oude reiskoffer heeft de ANVR een dringend beroep gedaan op de Tweede Kamer om de vliegbelasting niet in te voeren.

De duizenden protesten zijn in slechts 3 weken ontvangen op de website www.stopvakantiebelasting.nl.

Directeur Frank Oostdam van de brancheorganisatie ANVR benadrukte tijdens de overhandiging dat de reisbranche best wil bijdragen aan de vliegmilieuproblematiek. Maar dan wel met maatregelen die schoner vliegen stimuleren en die in Europees verband worden genomen zoals de voorstellen van de Europese Commissie voor invoering van een emissiehandel (ETS) voor vliegtuigmaatschappijen.

Hij benadrukte de gevolgen voor milieu en economie, omdat er nauwelijks minder zal worden gevlogen, maar per saldo meer van nabijgelegen luchthavens in België en Duitsland.

Hij wees er tenslotte op dat met de overhandiging van de koffer met 44.000 steunbetuigingen de acties van de ANVR allerminst voorbij zijn.
In de afgelopen maanden zijn vele gesprekken gevoerd met kamerleden in Den Haag en ook in de komende weken zal de Tweede Kamer nader door de ANVR worden geïnformeerd.

"Wij zijn en blijven voorts van mening dat de tax in strijd is met internationale verdragen die Nederland heeft afgesloten. Afhankelijk van de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer zullen wij juridische actie ondernemen" aldus directeur Oostdam bij de overhandiging.


Deel en print
Gerelateerde Tags