Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNederlanders meer op zomer- en wintervakantie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Nederlanders meer op zomer- en wintervakantie

Dinsdag 30 oktober 2007
Tot half oktober, het begin van de herfstvakantie, hebben +4% méér Nederlanders dan vorig jaar een zomervakantie voor 2007 geboekt bij één van de 200 ANVR-touroperators. Velen (+6% meer dan verleden jaar) hebben inmiddels ook al een vakantie geboekt om de komende Hollandse winter met zon of juist met sneeuw leuker door te komen.

Zomer
Tot half oktober hebben +4% méér Nederlanders dan vorig jaar een zomervakantie voor 2007 geboekt. Meer dan de helft (55%) van alle ANVR-vakantiegangers stapte deze zomer in het vliegtuig. Het aantal geboekte zomerse vliegvakanties naar Europese bestemmingen ziet in 2007 een groei van +4%, terwijl de verre bestemmingen het +5% beter doen dan verleden jaar zomer. Het totale aantal geboekte vliegvakanties komt daarmee uit op +4%.

De top 3 van Europese zomerse vliegbestemmingen lijkt uit te komen op Turkije, ondanks dat dit land -2% moet inleveren t.o.v. verleden jaar, gevolgd door Griekenland dat deze zomer +11% meer ANVR-reizigers wist te boeken dan verleden jaar en uiteindelijk Spanje dat met hetzelfde aantal als verleden jaar stabiel blijft. Egypte is deze zomer bijzonder populair bij de Nederlandse zonzoeker en groeit met +20%.

14% Van alle georganiseerde vliegende Hollanders kiest deze zomer voor een verre vakantiebestemming. Daarbij is het Verre Oosten het meest favoriet en komt dan ook +2% hoger uit dan verleden jaar zomer. Opvallend daarbij is dat Thailand nog steeds het meest populaire vakantieland is, maar wel -8% inlevert t.o.v. verleden jaar. Indonesië (+39%) en China (19%) echter zien het aantal ANVR-belangstellenden duidelijk toenemen. Aan de andere kant van de wereld zijn het in het Caraïbisch Gebied (+7%) vooral de Nederlandse Antillen (+32%) die hun populariteit terugzien in het aantal reizigers. De Verenigde Staten van Amerika boeken deze zomer +17% méér Nederlanders die ongetwijfeld profiteren van de lage dollarkoers.

Iets meer dan eenderde (39%) van alle ANVR-reizigers boekte deze zomer een autovakantie. De autovakantiereizen laten nu bijna aan het einde van zomer 2007 een groei zien van +6% t.o.v. verleden jaar. Frankrijk komt, met een groei van +8%, de
eervolle vermelding toe: autovakantieland nummer één, gevolgd door Italië met een groei van +11%, en als derde Nederland al ziet ons eigen land de groei achterblijven met -1%.

Winter
+6% Méér ANVR-reizigers dan verleden jaar hebben nu al besloten in ieder geval de komende winter er tussenuit te willen voor zon- of sneeuwvakantie. Het zijn vooral Europese (+19%) en verre (+13%) vliegvakanties die daarvan profiteren, zodat tot half oktober het totale aantal geboekte winterse vliegvakanties uitkomt op +16%. Binnen de Europese bestemmingen is het Spanje dat tot nu toe de meeste ANVR-reizigers boekt (+5%). Egypte, dat ook zomer 2007 zo populair is, boekt bij deze eerste winter-boekingen +56% meer dan verleden jaar. Turkije heeft tot en met half oktober +59% meer winterboekingen genoteerd dan vorig jaar deze periode.

Sneeuwliefhebbers lijken nog even te wachten alvorens een wintersportvakantie te boeken (-5%). Het bij Nederlanders favoriete wintersportland Oostenrijk moet het voorlopig met -13% minder ANVR-boekingen doen dan verleden jaar. Frankrijk heeft tot half oktober +8% meer georganiseerde wintersporters genoteerd. Voor vele liefhebbers van de wintersport is het toch wachten op het juiste moment, de juiste temperatuur en een juiste hoeveelheid sneeuw.


Deel en print
Gerelateerde Tags