Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksEinde sterke daling aantal reisbureaus

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Einde sterke daling aantal reisbureaus

Maandag 7 januari 2008
Het aantal reisbureauvestigingen, aangesloten bij de overkoepelende reisbranche-organisatie ANVR, is in 2007 met slechts een daling van 1% naar 1674 redelijk stabiel gebleven. Terwijl in 2006 het aantal fysieke reisbureaus nog afnam met 6,3% lijkt hiermee voorlopig een einde te komen aan de sterke daling van de laatste jaren.

Het aantal vestigingen en filialen van grote ketenbedrijven of reisbureaubedrijven dat een samenwerkingsverband aangaat, laat zelfs een lichte stijging zien.

Het aantal specifiek op de zakenreiziger gerichte ANVR-luchtvaartagenten laat een kleine daling zien. Het aantal touroperators, ANVR-reisorganisaties die pakketreizen samenstellen en uitvoeren voor de reislustige Nederlander, is uitgebreid van 170 naar 175.

De ontwikkelingen in de reisbranche tonen vooral dat een verdere concentratie van reisondernemingen heeft plaatsgevonden. Zo is wel het aantal reisbureaufilialen licht gestegen, maar is het aantal hoofdkantoren van reisbureaus met bijna 28% afgenomen tot 92.
Deze concentratie van reisbedrijven binnen de georganiseerde reisbranche laat zien dat het totaal aantal ANVR-hoofdkantoren (reisbureaus, touroperators en luchtvaartagenten) met bijna 10% is gedaald naar 279.
De consument kan echter bij méér ANVR aangesloten reisondernemingen zijn verzorgde reis boeken, want het totaal aantal verkooppunten laat in 2007 een groei zien van bijna een 0,5% tot 1922.

Jaarlijks verzorgen deze 1922 ANVR-reisbureaus en touroperators voor zo'n 8 miljoen consumenten, die bij de reisonderneming of via één van hun websites hebben geboekt, een verzorgde (pakket)reis.


Deel en print
Gerelateerde Tags