Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNederlander boekt vroeg en graag zijn vakantie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Nederlander boekt vroeg en graag zijn vakantie

Woensdag 9 januari 2008
Nederlanders kunnen niet wachten om op vakantie te gaan. Vroeger dan vorig jaar begint de Nederlander nu al zijn zomervakantie te boeken bij één van de ANVR-reisondernemingen. Voor wintervakanties laten de ANVR/TNS NIPO-boekingen tot half december t.o.v. het jaar ervoor een groei zien van +6%.

Zomer 2008
Scherpe aanbiedingen, aantrekkelijke vroegboekkortingen, vakantiepresentjes, de lage dollarkoers en een sterke euro, een groeiend consumentenvertrouwen in een aantrekkende economie lijken hiervoor redenen te zijn.

De nieuwe zomergidsen met wereldwijde bestemmingen zijn net uit en de Vakantiebeurs heeft deze week haar deuren geopend, maar veel eerder dan vorig jaar is de reislustige Nederlander begonnen zijn zomervakantie te boeken. Wellicht wil hij nu al de zekerheid hebben om straks, nadat Oranje heeft geprobeerd zo ver mogelijk in het EK door te dringen, toch op de bestemming van zijn eerste keuze vakantie te kunnen vieren. Met deze eerste run op zomervakanties is het helaas nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de populariteit van sommige bestemmingen.

Winter
Het totale aantal boekingen bij ANVR-reisondernemingen voor winterse (1 nov. - 1 apr.) zon- én sneeuwbestemmingen staat tot en met half december op +6%.

Wellicht door de hoeveelheid gevallen sneeuw zijn ook de boekingen van sportieve wintersportvakanties enigszins aangetrokken: van -5% naar nu -1%. De meeste (53%) van alle ANVR-reizigers op de lange lat laten daarbij hun keuze vallen op Oostenrijk, maar dit land ziet daarmee toch nog een daling van -9% t.o.v. vorig jaar. Frankrijk, dat 27% ANVR-sneeuwzoekers heeft geboekt, realiseert t.o.v. vorig jaar een groei van +19%. Zwitserland, dat met een sneeuwmarktaandeel de derde (9%) plaats inneemt, ziet een stijging van +15%.

De groei van het aantal geboekte wintervakanties (+6%) is vooral te danken aan het aantal geboekte winterse vliegbestemmingen (+14%). 62% Van de ANVR-reizigers heeft deze winter een vliegbestemming geboekt binnen Europa (+16%) en de overi-ge 38% heeft gekozen voor een verre bestemming (+12%).

Binnen Europa is het de Spaanse winterzon die, met een groei van +3% tot en met half december, de meeste ANVR-reizigers deze winter aan zich bindt. Het land van de farao's, Egypte, neemt met een groei van +48% de tweede plaats in, gevolgd door Turkije dat tot half december een groei realiseert van +35%.

De Nederlander lijkt deze winter naar tal van verre bestemmingen op diverse continenten te reizen. 30% Méér Nederlanders dan vorig jaar zien in de Verenigde Staten van Amerika met zijn lage dollarkoers een ideale winterbestemming, terwijl 12% méér heeft geboekt voor een vakantie in het Verre Oosten. Thailand (+27%), het land van de glimlach, is daarbij veruit het meest favoriet onder ANVR-reizigers, gevolgd door Indonesië (+8%) en Vietnam (+27%). In het Caraïbisch Gebied (+18%) zijn het vooral de Nederlandse Antillen (+ 35%) die aantrekkingskracht hebben op de Nederlander. De Afrikaanse zon, zee en zebra's noteren deze winter een stijging van +23% ANVR-reizigers.

Tal van ANVR-reisondernemingen zullen deze week tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht aan de circa 140.000 bezoekers hun nieuwe zomerprogramma's verder on-der de aandacht brengen.ANVR
Deel en print
Gerelateerde Tags