Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksForse groei in verkoop vliegtickets

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Forse groei in verkoop vliegtickets

Donderdag 17 januari 2008
Luchtvaartagenten, aangesloten bij de reisbrancheorganisatie ANVR, hebben in het afgelopen jaar +11,4% méér vliegtickets verkocht dan in het jaar ervoor.

In totaal komt daarmee het aantal door ANVR-zakenreisbureaus verkochte vliegtickets eind 2007 uit op zo'n 4,5 miljoen. Deze verkochte tickets vertegenwoordigen een totaalwaarde van 2,12 mld euro, waardoor de gemiddelde prijs van een vliegticket € 572 incl. belastingen (€ 468 + € 104) bedraagt.

Ondanks de daling van de gemiddelde ticketwaarde met bijna -1,9% ten opzichte van het jaar ervoor, maar met de stijging van het aantal verkochte tickets (+11,4%) resulteert dit per saldo in een stijging van de omzet (exclusief belastingen) met +9,2%.

Gemiddeld wordt per ticket een bedrag van circa € 104 (18,2%) afgedragen aan veiligheidsheffingen en luchthavenbelastingen, waarmee dit voor het totale aantal verkochte vliegtickets uitkomt op een bedrag van 473 mln. euro aan tax. De verkoop van lowcostcarriers, lagekostenvliegmaatschappijen, valt hier buiten, omdat het gaat om vliegtickets die via IATA door de 150 ANVR-luchtvaartagenten worden afgerekend.


Deel en print
Gerelateerde Tags