Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNederlander boekt zeer enthousiast zomervakantie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Nederlander boekt zeer enthousiast zomervakantie

Dinsdag 19 februari 2008
Ruim +13% méér Nederlanders dan vorig jaar heeft t/m 3 februari hun zomervakantie (1 april - 1 november) geboekt bij een ANVR-reisonderneming.

De gevolgen van de aanbiedingen, vroegboekkortingen, de Vakantiebeurs, de lage dollar tegenover de sterke euro en een groeiend consumentenvertrouwen zijn met de zomerboekingen duidelijk zichtbaar in de statistiek van ANVR/GfK.

Vooral vliegvakanties (+16%) zijn enthousiaster geboekt dan verleden jaar. Tot nu toe heeft meer dan de helft van alle georganiseerde vakantieboekers (55%) deze zomer voor het vliegtuig als favoriet vakantievervoermiddel gekozen. Daarvan vliegt ruim 80% naar een Europese bestemming en zit 20% iets langer in het vliegtuig op weg naar een verre bestemming. Vakantieboekingen die t/m 3 februari zijn gedaan, laten voor Europese bestemmingen een groei zien t.o.v. verleden jaar deze periode van +14% en op verre bestemmingen heeft zelfs +26% méér Nederlanders een vakantieverblijf gevonden.

Ook voor landen rond de Middellandse Zee is t/m 3 februari al vroeg geboekt. Zo noteren populaire landen als Griekenland (+11%), Turkije (+10%), Spanje (+14%), Portugal (+22%) en Egypte (+31%) voorlopig bij deze start van de zomerboekingen een groei.
Nederlanders lijken deze zomer ook meer verre bestemmingen te willen ontdekken. Zo ziet Noord-Amerika vooralsnog een stijging van +51%, Midden-Amerika +26%, Zuid-Amerika +36%, Caraïbisch Gebied +16% en het Verre Oosten +26%.

Na het vliegtuig blijven autovakanties onverminderd favoriet en heeft inmiddels bijna 40% van alle huidige ANVR-boekers de keuze laten vallen op een autovakantiebestemming. De populariteit van geboekte autovakanties groeit daarmee +10% t.o.v. vorig jaar t/m 3 februari. Deze vakantiegangers rijden dan wel Nederland uit (-15%), passeren België (-10%) en zoeken hun vertier in Frankrijk (+9%), Italië (+34%) en Spanje (+6%).

Winter
Het totaal aantal boekingen voor winterse zon- en sneeuwvakanties (tot 1 april) laat een stijging zien van +4% t.o.v. verleden jaar. Autovakanties zijn deze winter net zo populair als vliegvakanties, alhoewel vliegbestemmingen t.o.v. verleden jaar een groei laten zien van +7%, is dat +1% bij de auto.
De Nederlander geniet deze koude periode van het jaar vooral van de Spaanse (+4%) en Egyptische (+34%) zon.

Ook sneeuwbestemmingen laten met +5% een stijging van het aantal boekingen zien.
Ondanks -2% daling t.o.v. verleden jaar op favoriet wintersportland Oostenrijk trekken deze Alpen toch bijna de helft van alle georganiseerde wintersporters. Frankrijk volgt als goede tweede, maar noteert wel een groei van +18%.


Deel en print
Gerelateerde Tags