Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksLage dollarkoers trekt vakantieganger naar Amerika

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Lage dollarkoers trekt vakantieganger naar Amerika

Maandag 17 maart 2008
Het totaal aantal geboekte vakanties waarvan de Nederlander de komende zomer gaat genieten, ligt tot en met februari +8% hoger dan verleden jaar, aldus reisbran-cheorganisatie ANVR.

Iets meer dan de helft van de reizigers (54%) die inmiddels bij een ANVR-touroperator een vakantie heeft geboekt, kiest voor een Europese (+7%) of een verre (+15%) vliegbestemming. Het totaal aantal geboekte vliegvakanties groeit tot op heden met +9% t.o.v. verleden jaar. Zo'n 40% heeft zijn keuze laten vallen op een autovakantie en laat een groei zien van +11%.

Binnen Europa zien ANVR-reisorganisaties voorlopig de meeste Nederlanders deze zomer vertrekken naar de Griekse zon (+8%), gevolgd door de Turkse (gelijk aan ver-leden jaar) en de Spaanse zon (+7%). Egypte, een kleinere speler op de toeristische markt, ziet het aantal ANVR-boekingen t/m februari groeien met +19% t.o.v. verleden jaar.

Door vooral de lage dollarkoers en de sterke euro laten de Verenigde Staten van Amerika met +42% een opmerkelijke groei zien in het aantal geboekte zomervakanties bij ANVR-touroperators. Ook Midden-Amerika (+20%), Zuid-Amerika (+11%) en het Caraïbisch Gebied (+9%) lijken deze zomer extra aantrekkelijk voor de Nederlandse globetrotter.

In het Verre Oosten (+9%) heeft tot op heden Indonesië (+33%) de meeste ANVR-boekers aan zich weten te binden, gevolgd door het land van de glimlach, Thailand, (+5%). Het land dat deze zomer het wereldtoneel is voor de Olympische Spelen, China, ziet het aantal geboekte ANVR-vakanties voorlopig achterblijven met -27% t.o.v. vorig jaar.

Voor alle winterse zon- en sneeuwbestemmingen (1 november - 1 april) heeft tot op heden +4% méér reizigers dan vorig jaar gekozen voor een georganiseerde vakantie.
Sneeuwbestemmingen scoren zelfs +5% beter. Oostenrijk, dat +5% méér Nederlanders boekte dan verleden jaar, blijkt het meest aantrekkelijk voor de wintersporter, gevolgd door Frankrijk dat +16% méér Nederlandse wintersportliefhebbers van de besneeuwde hellingen zag komen.

Van alle winterse vliegbestemmingen bracht eenderde zijn wintervakantie door op een verre bestemming (+4%), de overige vakantiegangers kozen voor een Europese (+4%). Vooral de Spaanse zon (+1%), gevolgd door de Egyptische (+11%) waren favoriet. Verder weg waren het het Caraïbisch Gebied (+5%), het Verre Oosten (+14%), Midden-Amerika (+10%) en de Verenigde Staten (+18%) die de Nederlander hielpen de Hollandse winter prettig door te komen.


Deel en print
Gerelateerde Tags