Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVliegbestemmingen nog populair bij Nederlander

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Vliegbestemmingen nog populair bij Nederlander

Maandag 21 april 2008
+5% Méér Nederlanders dan vorig jaar hebben t/m 6 april inmiddels hun zomervakantie (apr. - nov.) geboekt, aldus reisbrancheorganisatie ANVR. ANVR-reisondernemingen hebben m.i.v. 1 april jl. de winterse vakantiemarkt naar zon- en sneeuwbestemmingen afgesloten met +1% groei t.o.v. vorige winter. +2% Méér ANVR-sneeuwzoekers dan vori-ge winter hebben de afgelopen maanden een wintersportvakantie geboekt.

Van alle tot op heden geboekte ANVR-reizen (+5%) heeft iets meer dan de helft van de Nederlanders gekozen voor een zomerse vliegvakantie en 40% voor een autova-kantie. De overige 7% heeft zijn keus laten vallen op een touringcarvakantie (5%), een verzorgde treinreis (1%) en een cruise (1%).

Zomerse vliegvakanties noteren t/m 6 april een groei van +4%. Van al deze vliegva-kanties groeit Europa met +2% en verre bestemmingen met +17%. Binnen Europa zijn t/m 6 april Spanje (+3%) en Griekenland (+2%) het meest favoriete vliegvakantieland, gevolgd door Portugal (+10%) en Egypte (+23%).

De Verenigde Staten van Amerika lijken met +51% t.o.v. verleden jaar deze zomer immens populair bij de Nederlander. Maar ook Midden-Amerika (+21%), Zuid-Amerika (+24%) en het Caraïbisch Gebied (+8%) ontvangen tot op heden méér ANVR-reizigers deze zomer. Aan de andere kant van de wereld zijn het landen als Indonesië (+28%), Maleisië (+10%) en India/Nepal (+31%) die met hun cultuur vele Nederlanders trekken naar het Verre Oosten (+6%). China, deze zomer het decor van de Olympische Spelen, ziet het aantal geboekte ANVR-reizigers voorlopig afne-men met -31%.

Dichterbij huis blijft Frankrijk in de boekingen t/m 6 april onbetwist het meest favoriete autovakantieland wat het aantal ANVR-reizigers betreft. Ten opzichte van verleden jaar deze periode laat dit land een groei zien van +8%. Italië volgt als goede tweede op de ANVR-populariteitsladder en groeit met +27%. Nederland, met een daling van -14%, volgt als derde op de autovakantiemarkt.

Winter
ANVR-reisondernemingen hebben m.i.v. 1 april jl. de winterse vakantiemarkt (1 nov. -1 apr.) afgesloten met +1% groei t.o.v. vorige winter. Het totaal aantal winterse ANVR zon- en sneeuwzoekers komt daarmee uit op 1,6 miljoen.

Auto- en vliegvakanties hebben samen het grootste deel (resp. 45% en 44%) van de winterse vakantiemarkt voor hun rekening genomen. Zowel auto- als vliegvakanties sluiten de winter ieder af met een groei van +2%.

+2% Méér ANVR-sneeuwzoekers dan vorige winter hebben de afgelopen maanden een wintersportvakantie geboekt. De meest favoriete wintersportlanden zijn Oosten-rijk en Frankrijk. Deze laatste groeide +8% t.o.v. vorige winter.
Spanje is veruit favoriet als winterse zonbestemming. Ondanks een daling van -5% t.o.v. verleden jaar bezochten 195.000 ANVR-zonzoekers deze winter het Spaanse vaste land of de Canarische Eilanden. Egypte volgt met circa 85.000 als tweede en noteerde een groei van +11% t.o.v. vorige winter.


Deel en print
Gerelateerde Tags