Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksSportevenementen houden vakantieganger deze zomer niet thuis

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Sportevenementen houden vakantieganger deze zomer niet thuis

Maandag 19 mei 2008
Bijna 3,5 miljoen Nederlanders, +5% méér dan vorig jaar, hebben tot 5 mei hun zomervakantie geboekt bij één van de 175 ANVR-touroperators, melden de ANVR/GfK-boekingscijfers. Iets meer dan de helft van deze vakantiegangers stapt in het vliegtuig, waardoor het aantal vliegvakanties tot op heden toeneemt met +4% in vergelijking met verleden jaar.

Zo'n 40% kiest deze zomer voor een autovakantie, waardoor dit aantal in totaal toeneemt met +7%. Nederland ziet als vakantiebestemming daarentegen het aantal boekingen voorlopig achterblijven met -12%.
 
Of de Europese voetbalkampioenschappen in Zwitserland en Oostenrijk, de wielerronde van Frankrijk en de Olympische Spelen in China invloed hebben op de vakantiekeuze is moeilijk te achterhalen. Het onder Nederlanders populaire vakantieland Frankrijk ziet het totaal aantal boekingen tot 5 mei toenemen met +5% t.o.v. verleden jaar. Zwitserland, waar in juni Oranje zijn wedstrijden speelt en de openingswedstrijd plaatsvindt, noteert +6% beter onder ANVR-reizigers dan verleden jaar. Oostenrijk, goed voor de finale van het EK, kijkt nog aan tegen een achterstand van -1%. China, met verleden jaar zomer beduidend meer belangstelling van Nederlandse ANVR-reizigers dan het jaar ervoor, moet het voorlopig doen met -34% minder geboekte ANVR-vliegvakanties. Diverse reisorganisaties zorgen er met speciaal ingerichte ‘sporthoeken' en beeldschermen ook voor dat de Nederlander, zelfs op zijn vakantiebestemming, niets hoeft te missen van al deze evenementen.

Rond de Middellandse Zee staan Spanje en Griekenland bovenaan als favoriete vliegbestemming, waarbij Spanje een groei noteert van +3% en Griekenland +1%. Turkije volgt als derde op de voet, maar het aantal boekingen is t.o.v. verleden jaar teruggelopen met -8%. Het verleden jaar al zo populaire Egypte ziet ook voor deze zomer het aantal boekingen met +21% toenemen.

Naast de Europese bestemmingen (+1%), waar ruim 80% van de vliegende ANVR-boekers naar toe reist, vliegt +16% méér dan vorig jaar naar een verre bestemming.
De Nederlandse vakantieganger vliegt deze zomer alle kanten op, maar minder naar continent Afrika dat voorlopig achterblijft met -21%.
Mede door de lage dollarkoers heeft tot en met de eerste week van mei +60% meer Nederlanders een door ANVR georganiseerde reis geboekt voor een bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika. Een stevige groei laten ook Midden- en Zuid-Amerika (+20%), het Caraïbisch Gebied (+10%), Australië en Nieuw-Zeeland (+25%) en het Verre Oosten (+4%) zien.


Deel en print
Gerelateerde Tags