Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReclame Code Commissie tikt Ryanair op vingers na klacht ANVR

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reclame Code Commissie tikt Ryanair op vingers na klacht ANVR

3 juni 2008
De manier waarop vliegtuigmaatschappij Ryanair de prijzen van vliegtickets op haar website presenteert aan consumenten is, volgens de Reclame Code Commissie (RCC), in strijd met de Code Reisaanbiedingen. De ANVR is door de RCC in het gelijk gesteld, nadat de reisbrancheorganisatie hierover een klacht had ingediend.

Ryanair vermeldt namelijk niet direct de toeslagen en belastingen aan de consument, maar doet dit pas nà het aanklikken van de gewenste vliegreis.

De luchtvaartmaatschappij heeft eerdere aanbevelingen van de RCC naast zich neergelegd, waardoor de RCC nu besluit haar beslissing openbaar te maken. Als Ryanair, ondanks de veroordeling, haar website niet aanpast, zal de ANVR aan de Consumenten Autoriteit vragen om de Ierse maatschappij hiertoe te dwingen, dan wel een boete op te leggen.

Volgens Ryanair kan de software voor de website niet door de adverteerder worden aangepast. De ANVR heeft er echter op gewezen dat andere gebruikers van deze software de prijzen wel op een juiste wijze kunnen tonen, in overeenstemming met de Code Reisaanbiedingen.

De ANVR is zeer verheugd over de uitkomst van de RCC: "Ryanair lapt systematisch de regels voor adverteren aan haar laars. Zij misleidt hiermee de consument, maar doet ook andere vliegtuigmaatschappijen en reisondernemingen oneerlijke concurrentie aan".