Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksConsument boekt meer vlieg- dan autovakanties

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Consument boekt meer vlieg- dan autovakanties

Maandag 16 juni 2008
ANVR-reisorganisaties hebben tot juni +4% méér Nederlandse vakantiegangers geboekt voor deze zomer dan vorig jaar. Met een groei van +3% brengt het vliegtuig meer dan de helft van alle ANVR-reizigers (53%) naar hun vakantiebestemming.

Daarnaast heeft 40% gekozen voor een autovakantie. Deze laten tot juni een groei zien van +5% in vergelijking met verleden jaar deze periode.

De meest populaire Europese vliegbestemmingen zijn Griekenland, al blijft dit land met -1% achter op verleden jaar, Spanje dat een groei laat zien van +2% en Turkije dat -5% achterblijft. 83% van alle ANVR-reizigers die gekozen heeft voor een vliegvakantie laat zijn bestemming binnen Europa vallen (+1%), terwijl de overige 17% heeft gekozen voor een verre bestemming. Deze zomer boekt +13% méér voor een verre bestemming dan verleden jaar.

Het tot op heden zo populaire Verre Oosten ziet het aantal boekingen teruglopen en komt daarmee uit op hetzelfde niveau als verleden jaar. Ondanks de groei van +21% van Indonesië is het vooral China dat met -38% minder boekingen het totaal aantal voor het Verre Oosten drukt. De Verenigde Staten van Amerika (+53%), Mid-den- (+18%) en Zuid-Amerika (+16%), het Caraïbisch gebied (+11%) en Australië/ Nieuw Zeeland (+24%) boeken deze zomer méér ANVR-reizigers dan verleden jaar. Kenia moet het vooralsnog doen met -84% minder boekingen, waardoor naar het gehele Afrikaanse continent -26% minder ANVR-reizigers trekken.

40% Van alle ANVR-reizigers heeft gekozen voor een autovakantie. Het aantal boekingen groeit tot juni met +5%. De helft van deze autovakantiegangers heeft zijn keus laten vallen op en bestemming in Frankrijk en in Italië. Frankrijk noteert een groei van +5% in vergelijking met verleden jaar en Italië +24%. Voor Nederland boekte -11% minder reizigers bij een ANVR-touroperator, maar het is nog wel het derde autova-kantieland op de ANVR-lijst tot juni.


Deel en print
Gerelateerde Tags