Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksZomervakantieboekingen gelijk aan vorig jaar

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Zomervakantieboekingen gelijk aan vorig jaar

Woensdag 23 juli 2008
Het totaal aantal bij ANVR-reisorganisaties geboekte vakantiegangers voor deze zomer staat tot 7 juli gelijk aan het aantal reizigers verleden jaar. Meer dan de helft (54%) kiest daarbij voor een Europese (-1% t.o.v. verleden jaar) of verre (+8% t.o.v. verleden jaar) vliegbestemming en 39% (+1%) heeft een autovakantie geboekt.

In de 4 weken voorafgaand aan 7 juli hebben -22% minder vakantieplanners dan vorig jaar een vlieg- (-16%) of autovakantie (-31%) geboekt bij een ANVR-organisatie, waardoor het totaal aantal geboekte zomervakanties tot 7 juli uitkomt op hetzelfde als vorig jaar. De regen heeft inmiddels tal van mensen doen besluiten alsnog een zonbestemming te boeken.

Van de ruim 2,2 miljoen geboekte ANVR-vliegers, zelfde aantal als vorig jaar, geeft 83% de voorkeur aan een Europese en 17% aan een verre bestemming.
Favoriete Europese vliegbestemmingen zijn Griekenland, al blijft dit land -2% achter op vorig jaar, gevolgd door Turkije (-7%) en Spanje (-1%).

Bij de verre bestemmingen zal de lage dollarkoers zeker bijdragen aan de populari-teit van o.a. de Verenigde Staten dat deze zomer +49% méér Nederlandse ANVR-reizigers ontvangt. Ook het Caraïbisch Gebied (+3%) en Midden-Amerika (+20%) zien het aantal boekingen stijgen. Ondanks de toenemende belangstelling voor Indonesië (+19%), Maleisië (+5%) en Vietnam (+17%) blijft het Verre Oosten met -3% minder boekers achter bij vorig jaar. Dat ligt vooral aan de dalende interesse voor Thailand (-5%) en China (-41%).

Het totaal aantal geboekte autovakanties stijgt +1% t.o.v. vorig jaar. Van de 39% ANVR-boekers die gekozen hebben voor een autovakantie vertrekt meer dan 90% naar het buitenland. Ruim een derde daarvan verblijft in autovakantieland nummer één: Frankrijk, dat +1% groeit t.o.v. verleden jaar. Italië volgt als goede tweede en realiseert een groei van +18%, Nederland neemt de derde plaats in, maar ziet een terugloop van -16% t.o.v. vorig jaar.


Deel en print
Gerelateerde Tags