Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-reiziger boekt alsnog vakantie in natte julimaand

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR-reiziger boekt alsnog vakantie in natte julimaand

Dinsdag 19 augustus 2008
De natte julimaand heeft tal van Nederlanders doen besluiten alsnog een vlieg- of autovakantie te boeken. Hierdoor komt het totaal aantal bij ANVR-reisorganisaties geboekte vakantiegangers voor de gehele zomer +2% hoger uit dan verleden jaar tot 3 augustus.

In de 4 regenachtige weken voorafgaand aan 3 augustus heeft +16% méér Neder-landers dan vorig jaar in die periode alsnog een zomerse vlieg- (+17%) of autovakan-tie (+16%) geboekt.

Bijna 2,5 miljoen van alle ANVR-reizigers (54%) kiezen deze zomer voor een Europese of verre vliegbestemming. Binnen Europa, dat met +1% is toegenomen t.o.v. verle-den jaar, zijn het Turkije (-5%), Griekenland (+1%) en Spanje (+1%) het meest favoriet. Egypte, weliswaar een veel kleinere speler op de zomerse vliegmarkt, ziet haar populariteit ten opzichte van verleden jaar met +20% groeien.
Buiten Europa, dat met +8% is toegenomen t.o.v. verleden jaar, zijn het aan de andere kant van de oceaan vooral het Caraïbisch Gebied (+6%), de Verenigde Staten (+47%) en Midden-Amerika (+18%) die ongetwijfeld vanwege de lage dollar erg in trek zijn bij de reislustige Nederlander. Het Verre Oosten noteert -4% minder ANVR-reizigers dan verleden jaar, waarbij vooral Thailand (-6%) en China (-41%) achterblijven, terwijl Indonesië juist +20% méér ANVR-boekingen heeft gemaakt.

Van alle zomerse ANVR-reizigers kiest 39% voor een autovakantiebestemming. Het totaal aantal geboekte zomerse autovakanties groeit tot 3 augustus met +3% t.o.v. verleden jaar en komt daarmee uit op zo'n ruim 1,8 miljoen reizigers. Frankrijk groeit met +3% en neemt met een marktaandeel van 31% de koppositie. Italië groeit deze zomer met +18% en komt daarmee op de 2de plaats in de autovakantiemarkt, gevolgd door Duitsland (+11%) en Nederland (-14%).
Vervolgens hebben de overige 330.000 reizigers (7%) als vakantievervoermiddel gekozen voor de touringcar (+1%), een cruise (+5%) en de trein (-19%).


Deel en print
Gerelateerde Tags