Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR eist opschorting betaling aan Alitalia

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR eist opschorting betaling aan Alitalia

Maandag 8 september 2008
Reisbrancheorganisatie ANVR spant namens haar leden reisagenten en touroperators een kort geding aan tegen de overkoepelende luchtvaartorganisatie IATA. Dit om opschorting te eisen van de betalingsverplichting aan Alitalia. De zaak dient woensdag 10 september om 11.00 uur bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Haarlem.

Het kort geding is gericht tegen IATA, omdat deze organisatie namens de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia onverkorte betaling eist van alle tickets die via reisbureaus en touroperators worden verkocht. Alitalia verkeert echter in grote financië-le nood. Afgelopen week werd Alitalia onder speciale bewindvoering geplaatst.

Gelet op deze precaire financiële situatie heeft de ANVR vorige week maandag bij Alitalia aangedrongen op zekerheden voor reizigers, reisbureaus en touroperators. Alitalia weigerde hier gehoor aan te geven. Wel werd een onbekend bedrag bij de airline-organisatie IATA gestort ter zekerstelling. Er is echter geen garantie dat klanten bij een faillissement van Alitalia hun geld terug krijgen.
Wanneer reisagenten Alitalia niet (volledig) betalen, kan IATA maatregelen nemen tegen deze agenten. De ANVR eist daarom bij de rechter een verbod op deze beta-lingsverplichting aan Alitalia zonder nadelige maatregelen op te leggen aan reisagenten en touroperators.


Deel en print
Gerelateerde Tags