Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNBTC en ANVR onderzoeken effecten vliegbelasting

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
NBTC en ANVR onderzoeken effecten vliegbelasting

Zondag 19 oktober 2008
Resultaten begin 2009 verwacht

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en de ANVR nemen samen het initiatief om de effecten van de vliegtaks in kaart te brengen. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of de voorziene belastingopbrengsten in verhouding staan tot de negatieve effecten op de Nederlandse economie sinds de invoering van de vliegtaks op 1 juli 2008. De verwachting is dat begin 2009 de resultaten bekend zullen zijn.

De luchtvaart- en reisindustrie en de toeristische sector hebben zich sterk gekant tegen de invoering van de vliegtaks. Met het onderzoek willen het NBTC en de ANVR in kaart brengen wat de economische effecten zijn voor het uitgaande en inkomende toerisme. In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar de opbrengstenderving voor Nederlandse luchthavens en luchtvaartmaatschappijen op Nederlandse luchthavens, de opbrengstenderving voor reisondernemingen en de opbrengstenderving uit bestedingen van buitenlandse bezoekers.

Het NBTC, de organisatie die het inkomend en binnenlands bezoek bevordert, participeert om de gevolgen voor het inkomend bezoek en hiermee voor de sector inzichtelijk te krijgen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SEO Economische Onderzoek.


Deel en print
Gerelateerde Tags